Één centrale online zeilwedstrijdkalender

Alle zeilwedstrijden in Nederland in één overzicht op één locatie.

19 september 2019

Om alle zeilwedstrijden in Nederland in één overzicht te krijgen werken we sinds dit jaar met een online meerjarenkalender. Hierdoor zal www.wedstrijdzeilkalender.nl vervallen.

Verenigingen en klassenorganisaties kunnen wedstrijden voor de online meerjarenkalender aanmelden via wedstrijdsport@watersportverbond.nl. Het Watersportverbond zorgt voor vermelding. De kalender wordt op dit moment geoptimaliseerd, zodat je hem kunt toevoegen aan je eigen agenda en kan zoeken per locatie of klasse. Hiermee wordt www.wedstrijdzeilkalender.nl overbodig. Om kosten te besparen vervalt deze website. Alle daarop vermelde evenementen staan inmiddels in de meerjarenkalender.


Wedstrijden aanmelden

Graag zien we dat verenigingen en klassenorganisaties hun wedstrijden bij het Watersportverbond blijven aanmelden. Stuur in een mail of Excel-bestand de volgende gegevens naar wedstrijdsport@watersportverbond.nl:

  • Naam evenement
  • Startdatum 
  • Einddatum 
  • Website organiserende vereniging of website evenement
  • Klasse of klassen (graag volledig uitschrijven, dus niet meer 'Alle erkende open eenheidsklassen')

Dit laatste in verband met het Reglement Erkennen en Afvoeren van Klassen. Hierin staan immers vereisten met betrekking tot de georganiseerde wedstrijden voor een Nationale klasse. De meerjarenkalender is de bron waar we deze vereisten controleren.


Aanvragen Nederlands Kampioenschap 2020

Een belangrijke noot voor de organiserende verenigingen en klassenorganisaties: Conform het nieuwe Reglement voor Kampioenschappen dienen in 2020 te verzeilen (Open) Nederlandse Kampioenschappen voor 1 december 2019 te zijn aangevraagd. Vraag hier een kampioenschap aan.


Tendrr

Eerder dit jaar is het Engelse online platform Tendrr geïntroduceerd waar booteigenaren die bemanning zoeken en wedstrijdzeilers die een boot zoeken elkaar kunnen vinden. In Nederland zien we deelnemersaantallen bij sommige wedstrijden teruglopen. 'Onvoldoende bemanning' is een veelgehoorde reden om niet mee te doen. Vaak zijn er wel voldoende zeilers die graag een wedstrijd zouden willen varen, maar beide partijen kunnen elkaar niet altijd vinden. Tendrr biedt hiervoor uitkomst. Het Watersportverbond adviseert wedstrijdorganiserende verenigingen om hun wedstrijden ook bij Tendrr aan te melden door een mail te sturen naar hello@tendrr.co. Pas als de wedstrijden daar in de kalender staan, kunnen booteigenaren en zeilers een oproep plaatsen of kunnen klassenorganisaties met promotieboten die aanbieden.

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond