Eerste begeleidingstrajecten ‘De Groene Club’ van start

20 januari 2020

De eerste verenigingen die zich hebben aangemeld voor een begeleidingstraject voor ‘De Groene Club’ zijn al van start. Kun je ook deskundige hulp gebruiken bij het verduurzamen van je vereniging meld je dan snel aan. Via De Groene Club willen wij onze verenigingen deze begeleiding aanbieden. De begeleidingstrajecten (t.w.v. 2000 euro) worden gratis aangeboden aan onze leden.


10 verenigingen bezocht

Na de themabijeenkomst die wij in november organiseerde hebben zich nu 10 verenigingen aangemeld, te weten: KWVL, WSV Noord-Beveland, WV Flevo, AKV De Kromme Aar, WSV De Put, SW Vlietland Maassluis, WV Onklaar anker, Baarnse WV De Eem, WV Oostvoorne en WSV de Watergeuzen. De verenigingen zijn direct gebeld om een eerste afspraak te maken. Vanuit De Groene Club is er bij bijna alle verenigingen nu een adviseur langs geweest op de vereniging om de situatie te bekijken en bespreken. 

De adviseur maakt een energiescan (een nulmeting) en bekijkt en berekent alle mogelijkheden om te besparen. De eerste vervolgafspraken staan nu gepland om de mogelijkheden en wensen te bespreken en een plan van aanpak met de vereniging te maken.  


Eerste inzichten

Het Watersportverbond praat met de adviseurs om ze nog beter bekend te laten worden met de kenmerken van de watersport en te horen hoe de trajecten verlopen. De adviseur is erg positief over de watersportverenigingen. “Men is geïnteresseerd en gemotiveerd om te verduurzamen. De verenigingen zijn ook heel divers, zo zijn er kleine verenigingen die uitkomen op besparingen met 9 zonnepanelen, maar ook die uitkomen op 900 zonnepanelen (waar ook plek voor is). Ook zijn er verenigingen die al zonnepanelen hebben liggen en nu een plan met de adviseur gaan maken voor zonneboilers, zuinigere douches,  led verlichting, etc. 


Aanmelden

Wil je jouw vereniging ook verduurzamen en heb je daarbij begeleiding nodig? Lees hier meer of meld je direct aan via vereniging@watersportverbond.nl

De partners van het Watersportverbond