Erkenning trainingscentrum Medemblik met 4 jaar verlengd

18 februari 2020

World Sailing heeft in de zomer van 2019 de door haar erkende trainingscentra opnieuw tegen het licht gehouden voor een vierjarige verlenging van de erkenning. Na bevestiging van het positieve keuringsrapport tijdens de Annual Conference in Bermuda, heeft een delegatie van World Sailing afgelopen week de officiële erkenning en bijbehorende versierselen afgegeven op het hoofdkantoor van het Watersportverbond in DeWeerelt van Sport, te Utrecht. 

De komende jaren gaat de Watersportacademy van het Watersportverbond niet alleen de eigen trainers en instructeurs van haar verenigingen opleiden. Ook de trainingen van zeilers en coaches uit het ENP (Emerging Nations Programs) van World Sailing worden door ons opgeleid. In verband met de afstand kan hierbij mooi gebruik gemaakt worden van de door het Watersportverbond recent ontwikkelde Elektronische Leer Omgeving (ELO). Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van de locaties in Medemblik en Scheveningen, de trainers en docentenstaf van de Watersportacademy en het beschikbare materiaal. De Watersportacademy heeft naast Ribs, Lasers en Elliots ook de beschikking  gekregen over enkele Nacra 15 catamarans. Deze zijn een welkome aanvulling in de voorbereidingen op de World Sailing Youth Sailing Championships in 2021 in Scheveningen.

Op de foto: Watersportacademy-stafleden Bart van Breemen en Christoffel van Hees met het certificaat van World Sailing en bijbehorende erkenningsvlag.
Op de foto: Watersportacademy-stafleden Bart van Breemen en Christoffel van Hees met het certificaat van World Sailing en bijbehorende erkenningsvlag.

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond