Getij Grevelingen: watersportsector wil aan gesprekstafel

Het Watersportverbond en HISWA vereniging doen een dringend beroep op de provincie Zuid-Holland en provincie Zeeland om als volwaardige gesprekspartner meegenomen te worden in de processen rond het project Getij Grevelingen.

25 maart 2019

Het Watersportverbond en HISWA vereniging doen een dringend beroep op de provincie Zuid-Holland en provincie Zeeland om als volwaardige gesprekspartner meegenomen te worden in de processen rond het project Getij Grevelingen. Zij hebben daartoe gezamenlijk een brief geschreven aan deze provincies.

Op de Grevelingendam werd op 21 februari 2019 de overeenkomst getekend van de bestuurlijke samenwerking voor de afronding van de verkenningsfase MIRT van het project Getij Grevelingen. In deze overeenkomst hebben de betrokken bestuurders op hoofdlijnen afspraken gemaakt over de randvoorwaarden in het project en over de financiƫn, planning en organisatie, met een vooruitblik naar het vervolg.


Waterkwaliteit verbeteren

Het Rijk, provincie en regio willen al vele jaren de waterkwaliteit in de Grevelingen verbeteren en daarmee een krachtig en robuust ecosysteem te realiseren door het terugbrengen van beperkt getij. Om dit te realiseren is een doorlaat nodig in de Brouwersdam. Dat is goed nieuws voor de onderwaternatuur en geeft ook mogelijkheden voor een meer integrale natuurverbetering op lange termijn. De verbetering is daarbij een voorwaarde voor de verdere duurzame ontwikkeling van (water)recreatie, toerisme, visserij en de regionale economie.


In gesprek

Het Watersportverbond en HISWA vereniging zijn blij met deze inzet, maar maken zich zorgen omdat er voornamelijk over, maar niet met beide partijen gesproken wordt over de gevolgen van dit project. Pas na diverse verzoeken kwam er een overleg tot stand kwam met het Rijk, provincies en betreffende gemeenten. We zullen na de verkiezingen opnieuw contact opnemen met de provincies om een een gesprek te plannen.

Uitgelichte artikelen

Recreatie In mijn regio

De partners van het Watersportverbond