Is jouw boot goed verzekerd in de winterstalling?

1 december 2022

Is jouw boot goed verzekerd in de winterstalling?

Na een heerlijk seizoen op het water is je boot weer veilig opgeborgen in de winterstalling. Tenminste; je gaat er vanuit dat deze veilig is opgeborgen. Maar is dat wel echt zo? Wat als een andere boot per ongeluk tegen die van jou aankomt? Is jouw boot dan voldoende verzekerd?


Stallen is bijna altijd op eigen risico

Als booteigenaar ben je zuinig op je boot. Ook als deze in de winterstalling staat. Wanneer er onverhoopt iets gebeurd met jouw boot dan zal de partij die de boot stalt, vaak de vereniging, deze kosten meestal niet vergoeden. Het stallen is in veel gevallen op eigen risico. Diefstal, schade of brand kunnen dan flink in de papieren lopen als je zelf niet goed verzekerd bent.

Bootverzekering biedt uitkomst

Een bootverzekering met casco-dekking vergoedt de schade die ontstaat bij het transporteren, hijsen en stallen van jouw boot. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, maar niet elke verzekering dekt standaard transport en winterstalling. Je doet er goed aan om te controleren of jouw verzekering winterstalling vergoed. Als dit niet het geval is dan adviseren wij je om jouw verzekering te upgraden.

Watersportverbond Bootverzekering met 'eigen gebrek' en 40% korting op no-claim

Speciaal voor leden hebben wij drie bootverzekeringen samengesteld. In de twee varianten met casco-dekking, zijn onder andere schades gedekt die ontstaan zijn in de winterstalling. Op onze website vind je een handig overzicht van mogelijke dekkingen.
Mooi meegenomen: eigen gebrek is meeverzekerd in de varianten met casco-dekking, je ontvangt 40% korting op no-claim bij aanvang en je hebt geen terugval bij schade.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond