Jeugdprotocol: Jeugd mag weer varen, dat doen we zo!

Jeugdprotocol watersport in woord en beeld

24 april 2020

LET OP! De datum van dit nieuwsbericht is 24 april 2020. Het kan zijn dat er ondertussen nieuwe maatregelen van kracht en/of verlengd zijn of nieuwe informatie beschikbaar is. Kijk voor de laatste informatie in het kennisdossier 'coronavirus en watersport'.

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Het Watersportverbond heeft een gerichte vertaling van het protocol Jeugdsport van NOC*NSF, naar de watersport gemaakt. Deze vertaling heeft betrekking op de disciplines zeilen, kanovaren, suppen, windsurfen en kitesurfen. Verenigingen en vaarscholen kunnen hier direct mee aan de slag. Dit document past binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

In ons kennisdossier coronavirus en watersport vind je naast het protocol jeugdsport ook een lijst met veel gestelde vragen, een toolkit met communicatiemiddelen en diverse uitingen die je in de communicatie naar (jeugd)leden, ouders, bezoekers, trainers en andere belanghebbenden kan sturen. Het dossier wordt op elk vlak voortdurend aangevuld.


Kennisdossier coronavirus en de watersport

Alles over de gevolgen van het coronavirus voor de watersport vind je in ons kennisdossier ‘coronavirus en de watersport’. Hier lees je alle actuele informatie over de coronamaatregelen, de gevolgen voor verenigingen en vaarscholen, vind je tips en ideeën en de toolkit voor verenigingen. 

Uitgelichte artikelen

Coronavirus en watersport

De partners van het Watersportverbond