Kanovaarders profiteren van nieuwe keersluisdeur Ringvaart Watergraafsmeer

Met de ingebruikname van de nieuwe keersluisdeur in de Ringvaart van de Watergraafsmeer aan de zijde van het Nieuwe Diep, is de vaarverbinding voor kano’s naar de Amstel veiliggesteld.

28 november 2018

Met de ingebruikname van de nieuwe keersluisdeur in de Ringvaart van de Watergraafsmeer aan de zijde van het Nieuwe Diep, is de vaarverbinding voor kano’s naar de Amstel veiliggesteld. Individuele kanoërs en zeker leden van KV IJburg profiteren van de keersluisdeur.

Vorig jaar werd aan de Amstelzijde, bij de Wibautstraat, de andere keerdeur reeds vervangen en voorzien van een tweezijdige kanosteiger. Dat was nodig omdat deze deur regelmatig dicht gaat. De voorzieningen zijn een uitvloeisel van de maatregelen die in de Watervisie Amsterdam 2020-2040 zijn opgenomen.

Bij de totstandkoming van de Watervisie hebben leden van het Reioteam West-Holland van het Watersportverbond, samen met vertegenwoordigers van de TKBN, input geleverd. Veel van de voorstellen en adviezen zijn meegenomen in de uiteindelijke plannen.

Uitgelichte artikelen

Recreatie In mijn regio

De partners van het Watersportverbond