Let op: Belangrijke wijzigingen Wedstrijdsport 2020

Voor 2020 staan er een aantal wijzigingen op de planning voor zowel deelnemers als organisatoren. Wij zetten deze graag voor je op een rij:

8 december 2019

Voor zeilers:

Vanaf 2020 wordt je licentie niet meer automatisch verlengd. Ga je in 2020 wedstrijdzeilen en heb je daarvoor een licentie nodig? Ga dan snel naar Mijnwatersportverbond en koop vandaag nog je licentie. Je krijgt dan 15% ‘Early Bird’ korting. Aanschaffen doe je eenvoudig en snel. Ga naar mijn MijnWatersportverbond en kies dan voor de Webshop. Lukt het inloggen op MijnWatersportverbond of Webshop niet? Maak geen nieuw account aan, maar neem contact op met Wedstrijdsport@watersportverbond.nl.


Voor organisatoren:

1. Nieuw rapport voor kader binnen verenigingen

Leden met Kader/Official Kwalificaties Via het Verenigings portaal is het nu beter mogelijk om het kader binnen je ledenbestand terug te vinden. Het is nu veel makkelijker te zien wie bijvoorbeeld een kwalificatie voor Wedstrijdleider, Jury, CWO instructeur binnen je vereniging heeft. Om dit handige rapport op te vragen ga je via het Verenigings Portaal naar rapporten en selecteer het rapport "Leden met Kader/Official Kwalificaties". Heb je geen toegang tot het verenigingsportaal van je club? Neem contact op met je secretaris of mail naar vereniging@watersportverbond.nl.


2. Licentie en lidmaatschap check door Watersportverbond
Als wedstrijdorganisator kun je in 2020 de deelnemerslijsten (bemanning en verantwoordelijke persoon) opsturen aan het Watersportverbond. Mail de volgende details in een excel format aan wedstrijdsport@watersportverbond:

 

Je ontvangt vervolgens een overzicht van personen die (nog) niet voldoen aan de licentie en/of lidmaatschap verplichting. Tevens krijg je een duidelijke handleiding voor op het notice board zodat deze deelnemers zonder licentie/ lidmaatschap dit kunnen aanpassen. 
Het liefst ontvangen wij de lijst 2 dagen voor het evenement. Zijn voorafgaand aan de wedstrijden echter nog niet alle bemanningsleden bekend? Stuur de lijst dan in tijdens of na afloop van het evenement. Het Watersportverbond houdt op die wijze dan wel de administratie compleet.


3. SW Getallen beschikbaar via website

Bij het live gaan van de nieuwe website van het Watersportverbond (medio december), komt de volledige SW data beschikbaar via excel downloads vanaf de website. Verenigingen die SW wedstrijden organiseren hoeven geen programma disc meer aan te schaffen of de getallen 'ergens' van internet af te halen. Staat een type zeilboot niet in de SW data? Laat dit weten aan rating@watersportverbond.nl en het juiste getal wordt alsnog bepaald en gepubliceerd.


4. Nieuwe vaste communicatie rubriek in nieuwsbrief Wedstrijdzeilen

Iedere twee maanden wordt er een nieuwe nieuwsbrief Wedstrijdzeilen gemaild. De inhoud daarvan is een overzicht van de belangrijkste artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn op de website en social mediakanalen van het Watersportverbond. Handig, zo mis je niets!

Graag maken wij in deze nieuwsbrief ruimte voor technische ontwikkelingen die de (wedstrijd)zeilsport ten goede komen. Denk hierbij aan een artikel over bijv. een start computer, navigatie software om baanlengte en boei positie nauwkeurig te bepalen, Race Management Software of applicaties om protesten te behandelen. Aanmeldingen voor deze rubriek kunnen gemaild worden naar wedstrijdsport@watersportverbond.nl. Commerciële diensten of producten zijn toegestaan mits deze, in de ogen van het Watersportverbond, een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de wedstrijdzeilsport.
Heb je over deze wijzgingen nog vragen? Mail naar wedstrijdsport@watersportverbond.nl of bel onze manager Wedstrijdsport Arend van Bergeijk op 06-28567828.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond