Met 30% korting naar Het Scheepvaartmuseum

15 juli 2021

 

Speciaal voor leden van het Watersportverbond biedt Het Scheepvaartmuseum deze zomer tickets aan met 30% korting!

 

Grootste maritieme collectie ter wereld

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. De collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en ervaar hoe sterk deze verbonden is met de samenleving van vandaag en van de toekomst. Het museum bied je een gevarieerd aanbod aan vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Maak kennis met 50 hoogtepunten uit onze collectie en breng een bezoek aan de Hoofdgalerij. De tentoonstelling Republiek aan Zee die hier te zien is, laat zien hoe Nederland zich tot maritieme natie heeft ontwikkelt. Cartografie en Curiosa neemt je aan de hand van eeuwenoude kaarten mee op reis naar Zuid-Afrika, Indonesië, Japan, Australië en Brazilië.

Vier de zomer voor gezinnen!

Aan de steiger ligt de replica van het VOC-schip Amsterdam dat ook van binnen uitgebreid bekeken kan worden. Een absoluut hoogtepunt is de 200-jaar oude Koningssloep die in een speciaal ontworpen schiphuis ligt. Het museum is gevestigd in een 17e eeuws pakhuis, een monument dat voor de Admiraliteit werd gebouwd.

De hele zomer zijn er volop activiteiten voor jong en oud. Voor families met jonge cultuursnuivers  in de leeftijd van drie tot twaalf jaar staan reisleiders klaar om de mooiste verhalen te vertellen over bijzondere objecten uit de museumcollectie. Ook kan je mee tekenen aan de haven van de toekomst en is er een voorleesprogramma. De verhalenverteller neemt iedereen mee naar het opgeknapte VOC-schip en houd je letterlijk een spiegel voor. Kijk hier voor het hele programma, data en tijden.

 

Nieuwe tentoonstelling én vaste collectie

Onlangs is de nieuwe tentoonstelling Amsterdam havenstad geopend. Daarnaast is er een mooie  fototentoonstelling I love Banda en is er de vaste presentatie Republiek aan ZeeCartografie & Curiosa en het VOC-schip. T/m 15 augustus ligt de clipper Stad Amsterdam aan de steiger.

 

Tickets en kortingscode

Klik hier om tickets te kopen voor het Scheepvaartmuseum. Gebruik bij de bestelling de kortingscode: Watersportverbond 2021.

 

Voorwaarden

  • De korting kan verzilverd worden tussen 14 juli t/m 1 september 2021
  • Alle e-tickets zijn 12 maanden geldig na aankoop.

De partners van het Watersportverbond