Nieuw lid WSV 't Waaltje

9 juni 2021

Het Watersportverbond verwelkomt WSV ’t Waaltje als nieuw lid. Deze splinternieuwe haven en watersportvereniging aan de Noldijk aan de Waal is ontstaan door een toenemende behoefte aan watersportfaciliteiten en plannen van vier gemeenten die aan de Waal liggen om de faciliteiten voor recreatie in dit gebied te verbeteren. Daarvoor is onder andere financiering vrijgekomen voor de bouw van een haven met in eerste instantie 68 ligplaatsen en een clubgebouw: WSV ‘t Waaltje. 

Op dit moment wordt er hard gewerkt om de bouw van de haven en het clubgebouw eind juli dit jaar gereed te hebben zodat er deze zomer nog volop geprofiteerd kan worden. Het clubgebouw wordt opengesteld voor publiek gebruik voor bijvoorbeeld horeca, maar er wordt ook gekeken naar activiteiten voor de jeugd met een aanbod van bijvoorbeeld optimisten en SUP boards.

Betrokkene van het eerste uur en voorzitter van WSV ‘t Waaltje Paul Wessels: ‘Wij kijken uit naar de samenwerking met het Watersportverbond en vooral het leren kennen van de andere leden van de vereniging om te leren wat bij anderen goed is gegaan en wat niet. Wijj worden nu goed geholpen bij het opzetten en inrichten van een vereniging. Daarnaast kijken we uit naar het netwerk van verenigingen dat het lidmaatschap biedt evenals naar wat het verbond kan betekenen op het gebied van belangenbehartiging.’

Er is inmiddels een flinke wachtlijst voor de ligplaatsen. Er is een vergunning om in de toekomst met nog eens dertig ligplaatsen uit te breiden.

 

wsvwaaltje.nl

Uitgelichte artikelen

Verenigingen

De partners van het Watersportverbond