Onvoldoende brugbedieners in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland moet vanwege onvoldoende brugbedieners sommige bruggen en sluizen deze zomer op aangepaste tijden bedienen.

2 juli 2019

De provincie Noord-Holland moet sommige bruggen en sluizen deze zomer op aangepaste tijden bedienen. Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden. De brugbedieners zullen deze zomer voorrang geven aan de bediening van de drukste vaarroutes. Op andere plekken zullen de bedieningstijden mogelijk aangepast worden.

Door personeelsgebrek is het de afgelopen maanden niet gelukt om alle bruggen en sluizen volgens afspraak te bedienen. Ondanks de werving van een aantal extra brugbedieners kan er deze zomer mogelijk toch vertraging in de brug- en sluisbediening ontstaan.


Meer informatie

Actuele informatie over de brugbediening staat op de website www.vaarweginformatie.nl en in de app van RiverGuide. Vragen over brugbediening kunnen ook gesteld worden aan het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.


Waterrecreanten gehinderd

Het Watersportverbond betreurt het dat, ondanks wervingsacties en aangepaste werktijden, niet is gelukt om voldoende brugbedieners te vinden voor in het hoogseizoen. De bond hoopt dat de provincie voor volgend seizoen tijdig in actie komt om het probleem op te lossen, zodat waterrecreanten niet tegen stremmingen aanlopen.

Uitgelichte artikelen

Recreatie In mijn regio

De partners van het Watersportverbond