Ook watersportopleidingen gefinancierd vanuit het Lokale Sportakkoord

3 maart 2020

Wil je je vereniging sterker maken door uitbreiding van kader? Het Watersportverbond doet actief mee in het Sportakkoord. Zie hier je voordelen.

We informeren onze aangesloten verenigingen al een tijdje over het lokale sportakkoord. We adviseren om mee te beslissen over het sportbeleid in de gemeente en gebruik te maken van de services die beschikbaar worden gesteld voor de vereniging om verder te ontwikkelen.

Inmiddels zijn er in bijna alle gemeenten start- en vervolgbijeenkomsten georganiseerd. Lokale sportverenigingen, zorgaanbieders en de gemeente bepalen daar met elkaar het sportbeleid in die gemeente. Dit is een unieke kans om inspraak te hebben. Dit resulteert, voor 6 april, in een lokaal sportakkoord per gemeente.


Advies: Beslis nog mee

Ons advies is, wederom, om mee te praten tijdens deze bijeenkomsten. Heb je de bijeenkomsten of de uitnodiging van de gemeente gemist? Hier vind je een overzicht met bijeenkomsten bij gemeenten voor zover bekend. Uiterlijk 6 april a.s. moeten de gemeenten het lokale Sportakkoord indienen. Zij ontvangen dan financiële middelen om verenigingen services aan te kunnen bieden. Per gemeente is er een adviseur lokale sport aangesteld die met jouw vereniging afstemt wat een passende service is.

 

Ook Watersportopleidingen

Het Watersportverbond heeft gezorgd dat ook watersportopleidingen op de servicelijst van de adviseur staan. Binnen de ruimte van het sportakkoord zijn dat de opleiding tot Assistent Instructeur/trainer (niveau 2) en Club Official (niveau 2). Bespreek met de adviseur lokale sport wat jullie behoeften zijn om de vereniging te versterken, dan kan dit voor jouw vereniging gefinancierd worden. Dit kan jullie vereniging een hoop geld besparen! Er staan ook andere interessante workshops, verenigingstrajecten en (bestuurs)cursussen op de serviceslijst die jouw vereniging kunnen versterken.

Advies: Check wie je adviseur lokale sport is, neem contact op en bespreek de mogelijkheden om je club te versterken.

 

Hoe kom je in contact met de adviseur lokale sport?

De supportdesk Sportakkoord kan je vertellen wie in jouw gemeente de adviseur lokale sport is en de contactgegevens geven via sportakkoord@nocnsf.nl. Doet een gemeente niet mee of is er nog geen lokaal sportakkoord dan kan je (vaak) toch al gebruik maken van de Services via de Sportakkoord supportdesk. Heb je hulp nodig van het Watersportverbond neem dan contact op met Mirella Feeke, vereniging@watersportverbond.nl. Wij horen ook graag jullie ervaringen.


Bijeenkomst in april

In april brengen we onze aangesloten verenigingen graag bij elkaar om ervaringen uit te wisselen over het lokale sportakkoord. Wij zullen een vereniging of formateur uitnodigen waar het proces succesvol verloopt en waar inspiratie en tips uit meegenomen kunnen worden. Ook willen wij jullie van adviezen voorzien in hoe je handig kunt samenwerken met lokale overheden. Een uitnodiging volgt.

De partners van het Watersportverbond