Samen met verenigingen wordt het Allianz WK Zeilen op de kaart gezet

1 juni 2023

Samen met verenigingen wordt het Allianz WK Zeilen op de kaart gezet

Voor het eerst in de geschiedenis komt een van de grootste logistieke sportevenementen ter wereld naar Nederland. Van 10 tot 20 augustus 2023 strijkt het WK Zeilen neer in Den Haag, Scheveningen. Naast de 1200 deelnemers in 900 boten, die voor de kust van Scheveningen in de olympische klassen varen, strijden op de Braassemermeer de deelnemers in de parazeilklassen tegen elkaar. 

Dit wereldkampioenschap is na de Olympische Spelen verreweg het belangrijkste zeilevenement voor de olympische klassen. Het is indrukwekkend en tegelijkertijd inspirerend om te zien hoeveel liefhebbers van de watersport, organisaties, watersport- verenigingen, en ook leden betrokken zijn om het evenement op de kaart te zetten.

Overal ontstaan mooie samenwerkingen en worden mensen enthousiast en geïnspireerd. Of het nou gaat om de mobiele zeilles voor kinderen in Den Haag in samenwerking met Team West, wedstrijdcomité's, extra boeien voor wedstrijdbanen, de gastvrijheid van Watersportvereniging Braassemermeer of leden van verenigingen die bij het evenement aanwezig zijn als vrijwilliger. Samen met alle verenigingen die hier een rol in spelen wordt het Allianz WK Zeilen op de kaart gezet. Letterlijk. 

Slechts één keer in de vier jaar

Net als de Olympische Spelen wordt het wereldkampioenschap zeilen een keer in de vier jaar gevaren. En je zou het in eerste instantie niet denken, maar het evenement is qua omvang en aantal deelnemers vele malen groter dan het zeilen op de Olympische Spelen. In tegenstelling tot de Olympische Spelen, waarvoor slechts één team per klasse per land zich kwalificeert, mogen aan dit wereldkampioenschap meerdere teams uit een land meedoen.

Kwalificatie voor Parijs 2024

Niet alleen strijden de beste zeilers ter wereld twee weken lang om de wereldtitels in de verschillende klassen. Het Allianz WK Zeilen is ook het eerste kwalificatietoernooi voor de landen om deel te nemen aan de Olympische Spelen 2024 in Parijs. 

Festival aan zee: Samen wedstrijden kijken in de Fan Zone of online

Tijdens het Allianz WK Zeilen 2023 is Scheveningen ‘gewoon’ up and running. Dit geldt voor de haven, het strand en de boulevard. De sporters bivakkeren tijdens het evenement in vier verschillende boatparks, de toegang is alleen voor geaccrediteerde sporters en event officials. Toch heb je dichtbij de boatparks wel de beste kans om de sporters te spotten voordat ze het water op gaan of als ze klaar zijn met hun wedstrijden. 

De fanzone is voor watersportfans the place to be, je kunt er live naar de medal races kijken en daarnaast is er van alles te doen op het strand. De toegang tot dit festival aan zee is gratis. Op de website van de Allianz Sailing Worlds vind je meer details over het programma.

Het Allianz WK Zeilen letterlijk op de kaart

Voor het Allianz WK Zeilen is door het Watersportverbond een kaartenserie gemaakt waarmee je je favoriete zeiler succes kunt wensen of waarmee je iemand uit kunt nodigen om samen naar Den Haag te gaan. Je kunt ook je eigen medal race watch party organiseren en de kaart als uitnodiging versturen om samen naar de live stream van de medal races te gaan kijken.

De kaarten liggen vanaf nu bij diverse evenementen zoals de Optimist on Tour, Clean up on Tour en de Mobiele Zeilles. Komen deze voorlopig niet bij jou in de buurt? Dan kan jouw watersportvereniging kaarten bij ons bestellen!

Voor verenigingen

Wil jij de leden van jouw verenigingen hun favoriete zeiler succes laten wensen? Of zelf een watch party organiseren en je leden daarvoor uitnodigen via de Allianz WK Zeilen kaarten? Stuur een mailtje naar communicatie@watersportverbond.nl

Post voor de zeilers

Staat er binnenkort een verenigingsbarbecue, open dag of afsluitende zeilles op de agenda? Dan kunnen we extra kaarten opsturen zodat alle aanwezigen een kaart mee kunnen nemen of hun favoriete sporter succes kunnen wensen! Geschreven succeskaarten mogen naar het hoofdkantoor van het Watersportverbond opgestuurd worden zodat wij ze vlak voor het WK aan de sporters kunnen overhandigen. 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Events Verenigingen

De partners van het Watersportverbond