Sporten kan alleen buiten met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand

De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 19 januari 2021

14 december 2020

Een harde lockdown met ingang van maandag 14 december 00.00 uur, dat heeft het kabinet maandagavond laten weten. Sporten mag de komende periode alleen nog maar buiten. Individueel of in groepjes van maximaal 2 personen en op 1,5 meter afstand. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met  19 januari 2021. 

Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden:

  • Buiten mag maximaal met twee personen (exclusief trainer/begeleider) gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit. In een binnenruimte is sporten niet toegestaan. Sportscholen en zwembaden zijn gesloten. 
  • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal / Topzeilcentrum Scheveningen) gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis

Een overzicht van alle geldende maatregelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid


Maatregelen watersport

De vertaling van de tijdens de persconferentie van 14 december aangekondigde maatregelen naar de watersport is te vinden in ons kennisdossier coronavirus en de watersport. Op basis van de aangekondigde informatie wordt het protocol verantwoord watersporten aangepast en werken we het kennisdossier zo snel mogelijk bij. 

Heb je na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op via vereniging@watersportverbond.nl.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond