Stand van zaken rating certificaten 2022

6 april 2022

Stand van zaken rating certificaten 2022

 

ORC Rating Certificaten 2022 online

Per 1 april zijn alle ORC certificaten 2022 beschikbaar via ORC.org - Sailor Services.

Met een grote inspanning van de technische commissie van de Noordzeeclub zijn de wijzigingen binnen de ORC rating formule beoordeeld en zijn individuele certificaten aangepast om deze wijzigingen juist toe te passen.

Voor het eerst ontvangen eigenaren een mail met rechtstreekse link naar hun certificaat. Evenals vorig jaar worden certificaten dus niet toegestuurd en is het aan de eigenaar om de online versie te controleren en zorg te dragen voor het varen van de boot conform de op het certificaat vermelde configuratie. 

 

Zie je een fout in jouw certificaat of staat jouw certificaat er niet bij? Neem dan contact op met wedstrijdsport@watersportverbond.nl 

 

IRC Rating certificaten 2022

Ook de RORC, de uitgevende instantie van de IRC Certificaten, is druk doende om certificaten uit te geven. Een aantal Nederlandse eigenaren heeft het certificaat al mogen ontvangen een aantal helaas nog niet. Voor het verkrijgen van een IRC Certificaat is, naast betaling van de betreffende factuur, het inleveren van een correct ingevuld IRC Reval(idation) formulier noodzakelijk. Heb je al wel betaald, maar nog geen formulier ingestuurd? Mail dit spoedig naar wedstrijdsport@watersportverbond.nl

 

Lemsteraken V/VA, R&P HVZ en GJRTK

Met de betreffende klassenorganisaties wordt nog verder afgestemd wanneer de certificaten worden verlengd. Eerder is al aangekondigd dat er geen jaarlijkse verlengingskosten berekend worden, zolang de rating formule niet wijzigt (en de certificaten dus gelijk blijven). 

 

Gezien de eerder gecommuniceerde status van de klassen R&P GJRTK, waar een actieve klassenorganisatie momenteel ontbreekt, zullen de certificaten ongewijzigd verlengd worden door het Watersportverbond.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond