Tendrr: de plek waar booteigenaren en bemanning elkaar vinden

Het platform richt zich op het vergroten van de deelname aan de zeilsport en op het stimuleren van de jeugd.

29 mei 2019

De organisatie van de North Sea Regatta is een samenwerking aangegaan met Tendrr, het online platform waarop booteigenaren en bemanning elkaar kunnen vinden. Het Engelse platform Tendrr richt zich op het vergroten van de deelname aan de zeilsport en op het stimuleren van de jeugd. Het Watersportverbond heeft contact opgenomen met de initiatiefnemers van Tendrr en wil dit online platform (verder) in Nederland introduceren.

In Nederland zien we deelnemersaantallen bij sommige wedstrijden teruglopen. Een veelgehoorde reden van booteigenaren om niet mee te doen is onvoldoende bemanning. Vaak zijn er wel voldoende zeilers die graag een wedstrijd zouden willen varen, maar beide partijen kunnen elkaar niet altijd vinden. Tendrr biedt hiervoor uitkomst. Inmiddels zijn een aantal Nederlandse evenementen aan de kalender toegevoegd, daarnaast vind je er internationale evenementen bijvoorbeeld in Engeland of zelfs in de Carib. 


Hoe werkt het?

1. Watersportverenigingen kunnen wedstrijden plaatsen in de kalender. Lees hier wat daarvoor nodig is. Een wedstrijd plaatsen kan door contact op te nemen via hello@tendrr.co.

2. Booteigenaren die bemanning zoeken, kunnen een profiel aanmaken en een oproep plaatsen. Dit is ook mogelijk voor verenigingsboten of promotieboten van klassenorganisaties.

3. Zeilers die een boot zoeken, kunnen een profiel aanmaken en hun favoriete wedstrijden, klassen en verenigingen volgen. Hierdoor worden ze direct op de hoogte gehouden wanneer er een mogelijkheid voordoet om een boot te bemannen. Ook kunnen ze een ‘Zeil CV’ en een digitaal logboek toevoegen. Er staan zowel gratis als betaalde evenementen op Tendrr.


Ontwikkeling nodig

Ook Gerd-Jan Poortman ziet de potentie van Tendrr, al heeft het platform nog wel ontwikkeling nodig: “Ik denk zeker dat Tendrr kan werken in Nederland, mits de juiste matches (tussen bemanning en booteigenaren) gemaakt kunnen worden. De basis is er, nu nog zorgen dat er voldoende wedstrijden, booteigenaren en zeilers gebruik van gaan maken. En dat het platform doorontwikkeld wordt door de initiatiefnemers uit Engeland”.

Het platform moet natuurlijk groeien in zowel vraag als aanbod, maar het Watersportverbond ziet in Tendrr potentie om aan een vraag vanuit zowel booteigenaren als bemanning te voldoen. Het Watersportverbond roept verenigingen dan ook op om hun evenementen te plaatsen en zeilers om zich te registreren op Tendrr.


Foto: Sander van der Borch

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond