Themadag CWO zaterdag 28 maart & update CWO 2020

28 februari 2020

Op zaterdag 28 maart organiseert het Watersportverbond een themadag over de CWO. Wanneer je als vereniging CWO lessen geeft en instructeurs opleidingen verzorgd, is dit een zeer interessante en waardevolle themadag. Tijdens deze dag geven we onder andere meer informatie over:

  • CWO controles (Waar moet je als locatie aan voldoen en hoe verloopt een controle?)
  • Certificeringseisen instructeurs
  • Opleidingsmogelijkheden (Welke middelen zijn er? En hoe richt je dit als vereniging in?)
  • Ondersteuning van het Watersportverbond (Welke producten en diensten leveren wij?)

We proberen deze dag direct praktische tips te geven en beantwoorden graag je vragen over je (specifieke) uitdaging binnen de vereniging.


Programma

09.30-10.00 uur Inloop met koffie/thee
10.00-11.00 uur Opening, recente ontwikkelingen CWO
11.00-12.30 uur Deel 1
12.30-13.00 uur Lunch
13.00-15.00 uur Deel 2


Locatie

Watersportvereniging Braassemermeer
Noorderhem 2 - 2371 EC - Roelofarendsveen


Inschrijven

Je kunt je hier inschrijven voor deze themadag. Mocht je niet in de gelegenheid zijn deze bijeenkomst bij te wonen dan organiseren wij donderdagavond 16 april een verkorte versie in DeWeerelt van Sport in Utrecht. Aanmelden kan via het inschrijfformulier

Heb je vragen over de bijeenkomst neem dan gerust contact op met Christoffel van Hees via christoffel.van.hees@watersportverbond.nl 

 

Update CWO 2020 

Tijdens de achterbanvergadering van het CWO van woensdag 29 januari te Houten zijn er een aantal ontwikkelingen binnen de CWO gepresenteerd die ook interessant zijn voor verenigingen. Hieronder een samenvatting:


Diploma Registratiesysteem

De diploma’s worden gedigitaliseerd, waardoor gebruikers straks een digitaal watersportpaspoort kunnen bijhouden. In 2020 kan men nog gebruik maken van de papieren diplomalijn. Wel wordt aangeraden om de voorraad op de vereniging zo klein mogelijk te houden. In combinatie met aanstaande vernieuwing, kan ook de oude (papieren) diplomalijn anders worden vormgegeven. Met de digitale versie kan de instructeur straks makkelijker de voortgang in de lessen rapporteren. Ook kan de cursist gelijk meekijken wat hij of zij al gedaan heeft. 

Voor vragen neem contact op met het CWO secretariaat info@cwo.nl. Als vereniging 2020 direct digitaal starten? Neem dan contact op met projectleider Ebel Zandbergen ebel@krektsailing.nl.

 

Vernieuwing diploma

Het CWO heeft in 2018 besloten de CWO diplomalijn opnieuw tegen tegen het licht te houden om zo te kijken hoe deze vernieuwd kan worden. Dit traject heeft meer tijd gekost dan gedacht, maar recentelijk zijn goede stappen gemaakt om de structuur van de diplomalijn te verbeteren. Hierbij kan gedacht worden aan een nieuw en lager beginners certificaat voor bijv. Optimist on Tour deelnemers of dat er voor gevorderde watersporters meer modules voor aanvullende vaardigheden komen en hier apart een certificaat voor kunnen krijgen. De teksten voor de vernieuwde diploma zijn nog niet gereed, daarom blijft de CWO diplomalijn in 2020 nog dezelfde als in 2019. 

 

Instructeurslijn

De opleidingen tot Instructeur I-4 en Opleider worden ook gemoderniseerd. Hierdoor wordt het voor Instructeurs Jeugdzeilen, die zich graag willen specialiseren als leercoach, makkelijker gemaakt om dat ook op I-4 Jeugdzeil niveau vast te leggen. De instructeurs die zich willen specialiseren tot een eigen vaardigheidstrainer, kunnen de modulaire opleiding volgen tot IV+ trainer, zonder de hele opleiderscursus te volgen.

De partners van het Watersportverbond