Update: protocol verantwoord watersporten aangepast

Landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur

15 oktober 2020

De overheid heeft op dinsdag 13 oktober de coronamaatregelen aangescherpt. Voor de amateursport betekent dit dat sport voor volwassenen (18 jaar en ouder) in teamverband wordt stilgelegd. Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden. Sporten mag alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen en op 1,5 meter afstand.

Het doel van de maatregelen is het aantal besmettingen laten dalen, dit gebeurt nu door contactmomenten en reisbewegingen zo veel mogelijk te minderen. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten individueel mag en in teamverband met niet meer dan 4 personen op 1,5 meter afstand. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal).
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in teamverband blijven trainen en onderlinge wedstrijden varen met kinderen van de eigen vereniging. Wedstrijden tegen/op andere clubs mogen dus niet.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

 

Protocol verantwoord watersporten

Op basis van de informatie is het protocol verantwoord watersporten aangepast en nu ook beschikbaar voor verenigingen en vaarscholen.  Het protocol is gebaseerd op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF uitgaande van de basisregels van de Rijksoverheid en binnen de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Let op; dit protocol is gebaseerd op de kennis van nu en kan nog veranderen. Ook de veelgestelde vragen zijn bijgewerkt.

Opnieuw wordt ons gevraagd om gezamenlijk de schouders te zetten onder de uitdaging waar we met z’n allen mee te maken hebben. Wij helpen graag met het beantwoorden van vragen en delen van ervaringen. Neem contact met ons op via vereniging@watersportverbond.nl.

Wij blijven je op de hoogte houden. Volg de laatste ontwikkelingen in dit artikel en in ons kennisdossier.

Bron afbeelding: Europagaai

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond