Visserbrug Groningen anderhalf tot twee jaar dicht

21 juni 2024

Update (27-07-2024)
Visserbrug Groningen, tijdelijke doorvaart voor staande masten

Op 5, 6 en 7 juli is de doorvaart door de Visserbrug tijdelijk vrij, ook voor staande masten. De gemeente Groningen hoopt zo veel mogelijk vastliggende scheepvaart te kunnen helpen. Na 7 juli zal de doorvaart weer beperkt zijn. Over het vervolg kan gemeente Groningen verder nog geen uitsluitsel geven.

Visserbrug Groningen anderhalf tot twee jaar dicht

De Visserbrug over de A in Groningen is minstens anderhalf tot twee jaar dicht. Medio juni werkte de bediening van de brug niet meer. Nadere inspectie weest uit dat een van de scharnieren van de brug stuk is en dat de brug niet veilig open en dicht kan. Daarom is de brug nu volledig gestremd voor scheepvaartverkeer.

In eerste instantie dacht te gemeente de brug in augustus de kunnen repareren, maar dit blijkt toch niet mogelijk. Het kapotte scharnierpunt blijkt niet makkelijk te vervangen waardoor het stalen gedeelte van de brug eruit moet. De reparatie zal daarom anderhalf tot twee jaar duren. Er komt een tijdelijke brug voor voetgangers en fietser.

De stremming van de Vissersbrug heeft grote gevolgen voor de scheepvaart. Doorgang is mogelijk tot een hoogte van 1,60 meter. Motorboten zullen moeten omvaren via het Van Starkenborghkanaal en de Oostersluis. Deze omleiding geldt niet voor hogere scheepvaart of met staande masten. Die zullen moeten omvaren via de Waddenzee en/of de Noordzee. Dat geldt ook voor de Staande Mastenroute Noord-Nederland.

Vanuit het Watersportverbond een hele teleurstelling dat zich alweer een belemmering voordoet, juist nu deze hoofdvaarverbinding met BRTN-classificatie AZM in de provincie Groningen sinds het begin van het seizoen weer storingsvrij was.

 

Overige media

OogTV 

OogTV

Varendoejesamen!

 

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

In mijn regio Recreatie

De partners van het Watersportverbond