Vrije doorvaart van windmolenparken op Noordzee

Rijkswaterstaat Noordzee doet onderzoek naar het ruimtegebruik op de Noordzee. Hierbij is doorvaart en medegebruik ruimte in windmolenparken aan de orde.

16 september 2019

Rijkswaterstaat Noordzee doet onderzoek naar het ruimtegebruik op de Noordzee. Hierbij is doorvaart en medegebruik ruimte in windparken aan de orde. Vanaf 1 mei 2018 zijn drie windparken voor de Nederlandse kust toegankelijk voor schepen met een lengte tot 24 meter. Het gaat om het Offshore Windpark Egmond aan Zee (OWEZ), het Prinses Amalia Windpark (PAWP) en het windpark Luchterduinen (LUD). De windparken zijn toegankelijk onder strikte voorwaarden.

Het Watersportverbond zet zich onder aanvoering van het regioteam Noordzee namens jou in voor de vrije doorvaart, zodat je als zeiler of motorbootvaarder vrij bent om jouw koers te bepalen door de windparken. Om een goed beeld te krijgen van de ervaringen van de doorvaart in de windparken vragen wij je daarom om deel te nemen aan de enquête. Het invullen van de enquête duurt c.a. 8 minuten.

Om namens onze leden op te komen voor de recreatievaart op de Noordzee is het van belang dat deze enquête door zoveel mogelijk 'ervaringsdeskundigen' wordt ingevuld. Alvast bedankt voor je medewerking!


Enquête bekendheid met de regels voor doorvaart windparken op zee

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond