Watersportpaspoort nieuw digitaal registratiesysteem CWO

Een nieuwe manier van uitreiken van het CWO Eigen Vaardigheid diploma’s. De CWO biedt locaties die ondersteuning nodig hebben bij de overgang ondersteuning aan.

5 februari 2021

De CWO (Commissie Watersport Opleidingen) gaat stapsgewijs over op een nieuwe manier van uitreiken van het CWO Eigen Vaardigheid diploma’s. Met het ‘watersportpaspoort’ speelt het CWO in op de wens van cursisten en opleidingslocaties om de diploma’s centraal en digitaal te registreren. 

Consumenten (cursisten en ouders/verzorgers) hebben in het watersportpaspoort zelf de mogelijkheid om in te loggen en hun gepubliceerde vorderingenstaat of uitgegeven diploma’s te bekijken. De instructeur kan zelf inloggen en vervolgens gemakkelijk en snel de vorderingen van de cursist bijhouden. Ook kan de instructeur de eis omschrijving lezen en notities en opmerkingen achterlaten.


CWO secretariaat biedt opleidingslocaties ondersteuning 

In de komende jaren streeft de CWO naar een volledige overstap naar het ‘watersportpaspoort, maar realiseert zich dat dit voor haar locaties uitdagingen met zich meebrengt. Het CWO secretariaat biedt hierbij zoveel mogelijk ondersteuning als nodig. De komende periode organiseert zij diverse informatiemomenten/webinars en zijn er handleidingen beschikbaar. 

Het is nog steeds mogelijk om de cursist aan het einde van de cursus een diploma of vorderingenstaat op papier mee te geven. Vanuit het watersportpaspoort print je zelf, met één druk op de knop, een diploma of vorderingenstaat. Je drukt dit af op ontwerpen die je bestelt bij de CWO.


Webinars en informatieavonden

Om goed van start te kunnen gaan met het online watersportpaspoort is het raadzaam, als coördinator of hoofdtrainer, een webinar of bijeenkomst bij te wonen. In de webinar worden alle functies van het watersportpaspoort uitgelegd. 

  • 10 maart om 19.30 uur - webinar
  • 24 maart om 19.30 uur -  op locatie in Midden-Nederland (indien mogelijk, anders als webinar)
  • 12 april om 19.30 uur - webinar

Aanmelden voor de informatieavonden kan via een email gericht aan het CWO-secretariaat, info@cwo.nl. Je kunt als vereniging vandaag al beginnen in een trainingsomgeving van het watersportpaspoort, vraag dit aan via info@cwo.nl 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond