Watersportverbond reageert: 'domper, maar ook vertrouwen'

15 oktober 2020

De sterk gestegen coronacijfers baren ons allemaal zorgen. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar het virus lijkt steeds dichterbij te komen. Daarom waren we niet verrast door de nieuwe maatregelen, een enorme domper was het wel. Met name voor al die verenigingen en vrijwilligers die keihard hebben gewerkt om de verenigingsactiviteiten aan te passen aan de nieuwe realiteit. Helaas gaan we de winter nu in zonder wedstrijden en kampioenschappen die bij het laatste staartje van het seizoen horen. 

Naast de beleving die daardoor wegvalt, worden we ook financieel geraakt. In onze lobby naar de politiek zullen we dat naar voren blijven brengen om weer zo snel mogelijk van onze sporten in volle omvang te kunnen genieten. Ons verenigingsleven en onze unieke watersportevenementen bieden een onschatbaar mooie vorm van vriendschap en ontspanning.


Opladen op het water

Bewegen, lekker naar buiten, het water op, is daarnaast van grote betekenis voor de gezondheid. Watersport is daarmee een belangrijk deel van de oplossing. Op het water laad je jezelf op. Door corona hebben nog meer Nederlanders die kracht ontdekt. De voorbije zomer was watersport misschien wel de populairste vrijetijdsbesteding van het land. Dat geeft moed en vertrouwen.

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de grote inzet en flexibiliteit van de afgelopen maanden. Met z’n allen hebben we alles uit de kast gehaald om er het allerbeste van te maken. Op een manier, zoals alleen de watersport dat kan. 

Ik kijk er naar uit om jullie zo snel mogelijk weer op het water te zien.

Op naar betere tijden!

Arno van Gerven
Directeur Watersportverbond

 

p.s. De nieuwe landelijke maatregelen gelden per 14 oktober 22.00 uur. Het vernieuwde protocol verantwoord watersporten is nu beschikbaar en vind je hier.

Uitgelichte artikelen

Besturennieuwsbrief

De partners van het Watersportverbond