Watersportverbond steunt alliantie evenementenbouwers Nederland

29 mei 2020

Verschillende evenementenbouwers van Nederland hebben aangekondigd de handen ineen te slaan en een alliantie te vormen. Een alliantie, die samen met de overheid de stappen gaat zetten op weg naar wat weer kan, weer mag en weer veilig is. Het Watersportverbond, met meerdere prestigieuze watersportevenementen op de kalender van 2021 en verder, steunt deze alliantie.

De evenementenbouwers willen graag weer de samenleving ontspanning kunnen bieden. Mede vanwege het maatschappelijk belang dat door deze evenementen gediend wordt. Het Watersportverbond steunt dit initiatief en maakt zich hard om evenementen in het algemeen en sportevenementen in het bijzonder weer mogelijk te maken voor de liefhebbers. Omdat het zoveel plezier brengt, de kracht van sport onderstreept en de sport tot leven brengt.

Met meerdere watersportevenementen op de kalender van 2021 en verder, waaronder het Jeugd WK Zeilen in 2021, de Medemblik Regatta in 2021 en het WK Zeilen in 2022, hoopt ook het Watersportverbond in samenwerking met haar partners een reeks krachtige evenementen neer te kunnen zetten. 

De alliantie onderstreept in haar panflet het belang van een duurzame samenwerking: “Wij, dat zijn we met zijn allen: van Lowlands tot EURO2020, van Paradiso tot Johan Cruijff ArenA en Eredivisie, van Eurovisie Songfestival tot Oerol. Van Olympische sporten tot Formule1. Samen bereiden we ons voor, in gesprek met de overheid. Want nu we uit deze coronacrisis klimmen, zal veel anders moeten, wij willen daar klaar voor zijn.”

Meer informatie: https://evenementenbouwers.org/

Uitgelichte artikelen

Coronavirus en watersport

De partners van het Watersportverbond