Winter webinars Watersportverbond

3 oktober 2023

Winter webinars Watersportverbond

Wil of ben je als vereniging aan de slag met belangrijke onderwerpen als ledenbinding en Code Goed Sportbestuur? Of wil je meer weten over de ins en outs van de CWO erkenning voor eigen vaardigheid en instructeuropleidingen? Deze winter organiseert het Watersportverbond een zestal webinars. Bekijk aan welke webinar(s) je wilt deelnemen en meld je hier aan.

8 november 2023 l de vereniging als werkgever, focus op overeenkomsten

Bart Sanders, advocaat arbeidsrecht en lid Watersportverbond Expertteam l 19.30 tot 21.00 uur

Als een vereniging mensen in dienst wil nemen, zoals bijvoorbeeld een havenmeester, een beheerder of een administratieve kracht, zijn er veel zaken waarover een besluit genomen moet worden. Kies je voor een ZZP opdracht- of arbeidsovereenkomst? En voor bepaalde of onbepaalde tijd en met vaste of flexibele arbeidsomvang? Hoe zit het met CAO en pensioen? Bart Sanders, advocaat arbeidsrecht en lid van het Watersportverbond Expertteam geeft meer informatie over bovenstaande mogelijkheden. Daarnaast is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

11 december 2023 l ledenbinding, werven van vrijwilligers

Gersom Smit, NOC*NSF/Academie voor sportkader l 19.30 tot 21.00 uur

Betrokken leden; minder klanten en meer kartrekkers. Gersom Smit heeft als zelfstandig gespreksleider/dagvoorzitter veel bijeenkomsten begeleid met verenigingsbestuurders. Hij pikte tijdens deze bijeenkomsten allerlei ideeën op over persoonlijke en positieve benadering van leden en heeft die verzameld en aan een kapstok gehangen: de cirkels van betrokkenheid. De cirkels zijn de basis voor effectief participatiebeleid. Hierbij vormen ontvangst, binding en activering één geheel: goed vrijwilligersbeleid begint met het ontvangst van je nieuwe leden. Gersom Smit neemt je in dit webinar mee in de cirkels van de betrokkenheid en geeft je als bestuurder praktische tips en stappen mee.

11 januari 2024 l Goed Sportbestuur

Evelyn van der Haar, NOC*NSF/Academie voor sportkader l 19.30 tot 21.00 uur

Deze workshop helpt je als bestuurder van een watersportvereniging op weg met de herziene Code Goed Sportbestuur. Samen met andere bestuurders maak je tijdens de bijeenkomst kennis met de herziene Code en ontdek je wat deze voor jouw bestuur en vereniging kan betekenen.

De herziene Code Goed Sportbestuur is ‘principle-based’ en heeft het karakter ‘pas toe én leg uit’. Aan de hand van de vier essentiële principes – verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie – kunnen verenigingen via de Code invulling geven aan sterke en bewuste besturen met een heldere koers. Dat is van belang om te kunnen zorgen voor een veilige, eerlijke en vitale sportomgeving waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen.

7 februari 2024 l Werken met het CWO systeem

Charlotte van Leerdam, Watersportverbond l 19.30 tot 21.00 uur

CWO (Commissie Watersport Opleidingen) is een bekend begrip binnen de watersport. Maar wist je ook dat het Watersportverbond onderdeel is van de CWO en toezicht houdt op de kwaliteit van het diplomeringssysteem?

Tijdens dit webinar wordt alles uitgelegd over de vernieuwde opleidingsstructuur voor instructeurs, de invulling van de CWO organisatie en het nieuwe online registratiesysteem en kennisplatform watersportdiploma.nl (CWO 3.). Daarnaast is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen over allerlei praktische zaken omtrent het opleiden van instructeurs en/of het uitgeven van vorderingsstaten en diploma’s.

4 maart 2024 l Ledenadministratie, werken met mijn.watersportverbond

Ellen Willems, Watersportverbond l 19.30-20.30 uur

Vanaf 1 november 2022 werk je als vereniging met mijn.watersportverbond, het ledenregistratiesysteem. Sinds de lancering een jaar geleden zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd en/of aangepast. Tijdens dit webinar geven we je meer inzicht in de mogelijkheden van mijn.watersportverbond en is er gelegenheid om vragen te stellen over de functionaliteiten.

 

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond