WSV Giesbeek al 50 jaar op koers

Zaterdag 9 november jl. vierde WSV Giesbeek haar 50-jarig jubileum en dat werd gevierd met ruim 300 aanwezige leden en genodigden.

2 december 2019

Zaterdag 9 november jl. vierde WSV Giesbeek haar 50-jarig jubileum en dat werd gevierd met ruim 300 aanwezige leden en genodigden.

De vereniging kijkt terug op een geslaagde receptie met toespraken van onder meer burgemeester Luciën van Riswijk van Gemeente Zevenaar, bestuurslid Peter de Jong van het Watersportverbond en Hans-Jurgen Ageling, eerste voorzitter van Wassersportclub Kleef. Peter de Jong feliciteerde namens het bestuur van het Watersportverbond de vereniging met het 50-jarig jubileum en overhandigde de jubileumtegel aan voorzitter André de Graaf. Twee oprichters van de vereniging, Jan Wieggers en Leo van den Boom, ontvingen van de voorzitter een gouden speld voor hun 50-jarig lidmaatschap.

 

Vele enthousiaste leden

Startend als kleine watersportvereniging op 5 november 1969 kende WSV Giesbeek vanaf de start een gestage groei tot het huidige aantal van ruim 1.200 leden. Was de vereniging in het begin vooral gericht op de zeilsport, vrij snel na de oprichting stond de vereniging ook open voor mensen met motorboten. Door de enorme inzet van vele enthousiaste leden ontwikkelde zich een zeer actieve vereniging op een prachtige plek vlak bij Arnhem. Lees alles over de ontwikkeling van WSV Giesbeek in de jubileumuitgave van het verenigingsblad ‘het Blauwe Boekje’ op de website van de vereniging.

Groot scala aan activiteiten

WSV Giesbeek heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een vereniging met een groot scala aan activiteiten en cursussen voor (jeugd)zeilers en motorbootliefhebbers. Denk aan zeillessen en watersportkampen voor de jeugd, zeilen voor mensen met een beperking, zeillessen voor volwassenen, zeilwedstrijden en diverse activiteiten voor bezitters van platbodems en motorboten. Recent werd Team Giesbeek zelfs kampioen bij het landelijke Eredivisie Zeilen. Ook passanten weten de haven steeds vaker te vinden en waarderen de gastvrijheid en voorzieningen van de haven.

 

De jeugd is belangrijk

Helaas kende ook WSV Giesbeek, net als veel andere watersportverenigingen, een afname van het aantal leden. Maar de afgelopen twee jaar neemt het ledental weer toe. WSV Giesbeek omarmt de oudere generatie, maar zet zich nog meer in voor de jeugd. De jeugd is belangrijk op het water. Bestuurslid Xander van Bree wil in de gezellige verenigingshaven de jeugd in aanraking brengen met alle facetten van de watersport en heeft daarvoor veel plannen "Rennen over het water in een bal, suppen over het Rhederlaag, wind- of wingsurfen, zeilen in zwaardboten, kanoën, flyboarden tot meegaan met een tocht van de platbodems". Bovendien start in 2020 het botenbouwproject. Kinderen van de basisschool uit Giesbeek gaan in de loods van de vereniging hun eigen boot bouwen. Hoe mooi is dat als zij straks in hun eigen gebouwde boot op het water zeilen?!"


Activiteiten in het jubileumjaar

In het jubileumjaar organiseert WSV Giesbeek vanaf voorjaar 2020 diverse watersportactiviteiten met als hoogtepunt het tweede weekend van september (11 t/m 13 september 2020). Hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven Meer informatie over de vereniging: www.wsvgiesbeek.nl

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond