Club official

In de opleiding tot Club Official wordt per functie uitgelegd wat je moet weten om mee te kunnen helpen bij de wedstrijdorganisatie. Je kunt deze opleiding volgen via e-learning of via een cursusdag op de vereniging.

Leer wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een wedstrijd. Welke banen zijn er? Hoe ziet de startprocedure eruit? Wat is er gebeurd in het Race Office? Wat doet de jury allemaal? Wanneer kom je als Rescue in actie? Er zijn twee mogelijkheden om Club Official te worden:

E-learning

In zeven gratis online cursussen leer je per functie de benodigdheden voor het uitvoeren ervan. Alle cursussen zijn gratis op je laptop, tablet of smartphone te volgen en voor iedereen toegankelijk. De cursussen zijn te vinden via onze Watersport Academy Online.

Iedere cursus duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit een aantal hoofdstukken met korte uitleg, foto's, grafieken en animaties. Je kunt op elk gewenst moment een hoofdstuk volgen en later weer verder gaan. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met twee meerkeuzevragen. Als je alle meerkeuzevragen goed beantwoord hebt, ontvang je een digitale Badge. We registreren je vervolgens als 'Club Official' in de functie waarvoor jij de cursus hebt afgerond. Na het afronden van de volledige reeks, ben je Club Official. Dit is tevens de instapeis voor de niveau 3 officiële opleiding tot Jury en Wedstrijdleider.

 

Op de vereniging

Het is ook mogelijk om de opleiding tot Club Official op je eigen vereniging te organiseren. Dan maak je er gelijk een gezellige clubdag van. Zijn er meer mensen op jouw vereniging enthousiast om Club Official te worden? Stuur dan een mail naar opleidingen@watersportverbond.nl met daarbij jullie voorkeursdatums. Aan de hand daarvan zullen wij een beschikbare docent benaderen en in contact brengen met jouw vereniging.

Veelgestelde vragen

Ga naar watersportacademyonline.nl en maak een account aan met je e-mailadres als gebruikersnaam. Je kunt zelf een wachtwoord verzinnen. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail met link. (check je spam). 

Wanneer je in een cursus alle vragen van alle hoofdstukken juist hebt beantwoord, ontvang je een digitale badge. Deze kun je zien in je berichten bovenin het scherm én je ontvangt een email.

Wanneer je alle online cursussen gedaan hebt en dus geregistreerd staat als Club Official, kun je je inschrijven voor de opleiding tot Wedstrijdleider of Jurylid .

Meer informatie over deze opleidingen vind je hier .

De kosten hiervoor zijn € 120, - + € 0,26 p / km reiskosten per docent. In de regel wordt deze cursus door 2 docenten gegeven. Het is aan de vereniging in hoeverre deze kosten aan de deelnemers door belast worden.

Ja de inhoud is hetzelfde. Bij de online cursussen moet je het echt helemaal zelf doen en bij de dagcursus op de club kun je vragen stellen aan de docent en discussiëren met elkaar.

Wanneer alle deelnemers de e-learning cursussen als voorbereiding hebben gedaan, kun je tijdens de cursusdag meer de diepte in.

Voor beide systemen geldt dat je toch in praktijk ervaring moet opdoen om het vak echt te beheersen. Maar bij beide trajecten ontvang je het diploma Club Official.

De partners van het Watersportverbond