Corona update 21 september

21 september 2021

 

Corona update 27 september:

Tijdens de persconferentie op dinsdag 14 september maakte het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen bekend ten aanzien van Covid-19. Deze maatregelen, die 25 september ingaan, hebben gevolgen voor (water)sportverenigingen ten aanzien van de horeca en evenementen. 

  • De 1,5 meter afstand vervalt overal
  • Voor terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken op sportaccommodaties (clubgebouwen) is het corona toegangsbewijs niet van toepassing.
  • Bij vergaderingen, cursussen of andere bijeenkomsten in de horeca/sportkantine van de vereniging is het corona toegangsbewijs niet van toepassing.
  • Het corona toegangsbewijs is wel van toepassing in de horeca/sportkantine van de vereniging als je binnen gaat eten en/of drinken. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.
  • Binnen de horeca/sportkantine vervalt het maximaal aantal bezoekers en zijn de openingstijden 06.00 uur tot 00.00 uur.

Om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen sporten heeft NOC*NSF het algemeen protocol verantwoord sporten opgesteld. Dit protocol is juridisch gezien een advies voor het handelen op buiten- en binnen sportaccommodaties.

Kijk hier naar uitleg vanuit de overheid over de invoering van het coronatoegangsbewijs.

Voor meer informatie, bekijk ons themapagina 'corona'.

De partners van het Watersportverbond