eSailing groeit: Hoe doe je mee als zeiler of wedstrijdorganisator?

24 april 2020

Steeds meer zeilers, Nederlandse zeilverenigingen en klassenorganisaties zijn actief bezig met het varen van online zeilwedstrijden tegen elkaar in het spel Virtual Regatta. Door het coronavirus ligt het wedstrijdzeilseizoen stil en met de oproep om vooral thuis te blijven kunnen we onze favoriete hobby niet op het water beoefenen. Om toch met elkaar in contact te blijven zijn zeilers steeds actiever op VR Inshore, het toonaangevende eSailing platform. Er is zowel een inshore als een offshore variant beschikbaar, die beiden toegankelijk zijn voor iedereen, van ervaren (wedstrijd)zeilers tot niet zeilers.


Toch nog wel ingewikkeld?

Hoe speel je mee, hoe maak je een account aan en hoe win je (meer) wedstrijden? In de Watersport Academy Online is nu een eSailing module beschikbaar die je aan de hand van begrijpelijke teksten en filmpjes alle uitleg geeft. Heb je nog geen account voor de Watersport Academy Online, dan kan je deze makkelijk aanmaken via de site.

(Tekst loopt door onder video)

Je vindt er overigens ook opleidingen tot wedstrijd official, assistent instructeur (sport overstijgend) en leuk watergerelateerd knutselwerk voor kinderen.


Zelf wedstrijden organiseren?

Ook Klassenorganisaties en verenigingen die voor hun leden eigen wedstrijden willen organiseren, vinden hier voldoende informatie. Zo heeft WV Braassemermeer in april met bijna 150 deelnemers uit binnen- en buitenland de Magic Marine Easter Regatta online georganiseerd. Wedstrijdcommissaris Bas de Meij heeft een handige handleiding gemaakt. Als voorbeeld zijn ook de Notice of Race, de Sailing Instructions en de groepsindeling/het startschema. beschikbaar. 

Voor de uitslagverwerking heeft de WV Braassemermeer gebruik gemaakt van ZW Scoring, maar je kan ook SailRanks gebruiken, specifiek ontwikkeld voor eScoring.

Ook een matchrace organiseren behoort sinds kort tot de mogelijkheden.


Vragen?

Heb je vragen? Mail dan naar wedstrijdsport@watersportverbond.nl

Meer lezen over het spel Virtual Regatta? Lees dan ook: Zeil virtueel tegen elkaar met eSailing.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond