Geen sportactiviteiten door ontwikkelingen coronavirus, sportverenigingen gesloten

De laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus in de watersport

16 maart 2020

LET OP! de datum van dit nieuwsbericht is 16 maart 2020. Het kan zijn dat er ondertussen nieuwe maatregelen van kracht en/of verlengd zijn. Kijk voor meer informatie in het kennisdossier 'coronavirus en watersport'.


De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen zich in rap tempo op. In ons kennisdossier ‘Coronavirus in de sport’ vindt u nieuwe berichtgeving over de gevolgen van het Coronavirus voor de watersport, algemene informatie en adviezen m.b.t. het virus en relevante links naar websites met specifieke informatie. Kijk daarom de komende periode geregeld in het kennisdossier voor updates.


Update 16 maart: geen sportactiviteiten tot en met 6 april, sportverenigingen gesloten

De Nederlandse regering heeft per 15 maart 2020 nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Voor de sportwereld komt dit er op neer dat alle sportcompetities en sportfaciliteiten in ieder geval tot en met 6 april stil komen te liggen om zo de verspreiding van het virus af te remmen. 

Vandaar dat het Watersportverbond, in navolging van NOC*NSF, opnieuw met klem adviseert alle sportactiviteiten op de verenigingen af te gelasten en de deuren van de verenigingsaccommodaties en trainingslocaties te sluiten, mede omdat de overheid oproept om sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen en om bijvoorbeeld anderhalve meter afstand tot andere personen te bewaren. De maatregelen van de overheid laten er geen misverstand over bestaan dat alle sportclubs en verenigingen de deuren tot minimaal 6 april moeten sluiten. Als blijkt dat buitensporten zoals watersport anders geïnterpreteerd worden, dan berichten we hier zo snel als mogelijk over. Bij ons staat de gezondheid en veiligheid voorop.

We zijn ons ervan bewust dat dit ingrijpende maatregelen zijn die de nodige consequenties met zich meebrengen en vragen oproepen. Mocht u ondersteuning nodig hebben bij de uitvoer van de maatregelen dan is het Watersportverbond u graag van dienst.

Uitgelichte artikelen

Coronavirus en watersport Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond