Protocol Verantwoord Watersporten beschikbaar in woord en beeld

8 mei 2020

Varen, alleen of met familie, was al toegestaan. Nu mag er ook meer in georganiseerd verband. Vanaf 11 mei mag iedereen ouder dan 18 jaar weer buiten trainen. Wel op 1,5 meter afstand van elkaar. Jeugd tot en met 18 jaar mochten al sinds 29 april georganiseerd en onder begeleiding samen sporten. Hierbij presenteert het Watersportverbond een gerichte vertaling van het protocol verantwoord sporten naar de watersport. Deze vertaling heeft betrekking op de disciplines zeilen, kanovaren, suppen, windsurfen en kitesurfen. Verenigingen kunnen hier direct mee aan de slag. Dit document past binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

Het Watersportverbond blijft zich inzetten om onduidelijkheden voor haar leden weg te nemen en de mogelijkheden voor verdere verruiming actief voor te leggen. Het gaat daarbij over het gebruik van bruggen, sluizen, verenigingshoreca en sanitaire voorzieningen. Daarnaast werkt de bond ook uit hoe meermans- en wedstrijdvaren mogelijk kan zijn. Het Watersportverbond heeft voor deze kwesties direct aandacht gevraagd bij het ministerie van VWS en de diverse instanties, met direct het nodige resultaat.  Lees hier meer over: Watersportverbond ziet mogelijkheden voor verdere verruiming.

In ons kennisdossier coronavirus en watersport vind je naast het Protocol Verantwoord Watersport ook een lijst met veelgestelde vragen, een toolkit met communicatiemiddelen en diverse uitingen die je in de communicatie naar leden, ouders van jeugdleden, bezoekers, trainers en andere belanghebbenden kan sturen. Het dossier wordt op elk vlak voortdurend aangevuld. 

Klik hier voor alle informatie over het protocol Verantwoord Watersporten.

Klik hier voor de toolkit met communicatiemiddelen en uitingen.

Uitgelichte artikelen

Coronavirus en watersport Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond