Stand van zaken ICP

21 april 2022

Stand van zaken ICP

In juni van vorig jaar berichtten wij over de stand van zaken ten aanzien van het Internationaal Certificaat Pleziervaartuig. Aanleiding was de aanscherping per 1 maart 2021 met het doel misstanden te voorkomen. Inzet van de aanscherping was ook dat landen die het ICP niet accepteren, zoals Italië, Spanje en Portugal, dat met de aanscherping wel zouden doen.

Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) is hierover in contact met de betreffende landen en maakt het volgende bekend over de stand van zaken: 

“In landen die Resolutie 13 niet toepassen is het niet zeker of het ICP als eigendomsbewijs van het vaartuig wordt geaccepteerd. Met name in Italië hebben zich de afgelopen jaren problemen voorgedaan met het ICP. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat pleit er bij de Italiaanse autoriteiten voor het ICP als eigendomsbewijs voor pleziervaartuigen op binnen- en kustwateren te accepteren. De communicatie daarover is nog gaande. Ook zal het ministerie vergelijkbare acties ondernemen voor de acceptatie van het ICP in Portugal en Spanje. Zodra daarover uitsluitsel is zullen wij die informatie delen via deze website.”

 

Wij blijven benadrukken dat Italië, Spanje en Portugal het ICP NIET formeel accepteren. Kijk hier welke landen dat wel doen. 

 

Wij blijven in nauw en voortdurend contact met het Ministerie van I&W en communiceren direct op deze website elke verandering in de situatie.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond