Wat mag er in de watersport vanaf 16 maart?

18 maart 2021

De start van het watersport(hoog)seizoen staat voor de deur. Het liefst zouden we allemaal weer in volle vrijheid het verenigingsleven oppakken en met elkaar het water op gaan. Dat kan nog niet onbeperkt, maar sinds 16 maart is er wel verruiming voor de jeugd en jong volwassenen. Hierbij de veranderingen per 16 maart op een rij:

  • Voor sporters t/m 26 jaar is het niet langer nodig tijdens het sporten op de sportaccommodatie onderling 1,5 meter afstand te houden. Deze groep mag ook weer onderling wedstrijdjes varen bij de eigen vereniging. Het Watersportverbond ziet het vaarwater als verlengde van de sportaccommodatie. 
  • Sporters vanaf 27 jaar mogen op de sportaccommodatie met maximaal 4 mensen sporten waarbij zij 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Hierbij kunnen meerdere groepjes van 4 personen sporten, mits zij duidelijk als aparte groepjes trainen/les krijgen.

Kortom de jeugd en jong volwassenen kunnen weer lekker trainen en onderlinge wedstrijdjes houden. 

Buiten het sporten kan je met je eigen huishouden het water op en individueel. Havens zijn open inclusief de sanitaire voorzieningen.

Wij staan continu in nauw contact met de instanties om de mogelijkheden voor de watersport te verkennen. Daarbij dragen we concepten voor evenementen en wedstrijden voor die zonder risico kunnen plaatsvinden. Zodra het kan, delen we dit met u, onze achterban. Input daarvoor in de vorm van vragen en suggesties zijn welkom!

Lees hier het volledige corona dossier inclusief veel gestelde vragen.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond