Welke diploma's kan ik halen?

Wil je leren windsurfen of je windsurf vaardigheden verbeteren? De officiële CWO-windsurf diploma's kennen in principe drie niveaus. Lees er hier meer over.

CWO

Commissie Watersport Opleidingen (CWO) is een keurmerk van HISWA en Watersportverbond dat staat voor veiligheid en eenduidige kwaliteit. Bij locaties met het CWO keurmerk krijg je altijd les van gediplomeerde instructeurs, in kleine groepen en op fatsoenlijke windsurfboards. Op elke CWO locatie behaal je dezelfde officiële windsurfdiploma’s.

CWO-diploma’s

De officiële CWO-windsurf diploma's kennen in principe drie niveaus.

Windsurfen I

Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gewindsurft hebben. Tijdens de opleiding worden systematisch de beginselen van het windsurfen bijgebracht. Dit alles onder gunstige omstandigheden: onder toezicht, in rustig en beschut vaarwater en met matige wind t/m windkracht 3 Beaufort . Als de cursist aan al de eisen heeft voldaan, dan zal hij/zij veilig onder begeleiding kunnen windsurfen op rustig binnenwater. 

Windsurfen II

Cursisten die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het windsurfen, zoals behandeld bij Windsurfen I, te beheersen. Als de cursist aan de eisen heeft voldaan, dan zal hij/zij zelfstandig ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een trapeze. Alle technieken van dit diploma kan de cursist uitvoeren tot en met windkracht 4 Beaufort.

Windsurfen III

Als de cursist deze opleiding heeft afgerond, kan hij/zij zelfstandig ongeacht de windrichting op elk gewenst punt afvaren en aankomen en planeren. Er wordt doelmatig gebruik gemaakt van trapeze en voetbanden. De cursist kan alle technieken uitvoeren tot en met windkracht 5 Beaufort.

De partners van het Watersportverbond