Topsport

Het Olympische programma wordt gestuurd door het Watersportverbond. Hierbij krijgen wij steun van NOC*NSF en diverse partners.

Olympische Spelen 2024

Voor de beste zeilers, kitefoilers en windfoilers van de Nationale Selectie van het Watersportverbond zijn de Olympische Spelen het hoogst haalbare in de sport.

In een programma op weg naar de volgende Olympische Spelen van Parijs 2024 neemt deze selectie als ‘Team Allianz’ elk jaar deel aan internationale competities in verschillende olympische zeildisciplines, met als hoogtepunt de jaarlijkse Wereldkampioenschappen. In 2023 zijn die Wereldkampioenschappen allemaal in Den Haag van 10 -20 augustus.

Op de Olympische Spelen van 2024 wordt in tien olympische zeilmedailles gestreden, dit keer voor de kust van Marseille. Vijf van deze olympische disciplines zijn ondertussen foilend.

Het hele programma van Team Alllianz, de nationale selectie van het Watersportverbond, wordt aangestuurd door het Watersportverbond in samenwerking met NOC*NSF en diverse partners.


Talentplan

Voor een goede instroom naar de kernploeg-programma’s van TeamNL Zeilen stuurt het Watersportverbond, met haar verenigingen en met de betrokken klassenorganisaties, het opleidingsprogramma aan in de vorm van het Talentplan. Wil je hier meer over weten? Kijk voor meer informatie in het Kenniscentrum.

NB: in de huidige versie van het Talentplan is kitesurfen nog niet expliciet opgenomen.

 

.

De partners van het Watersportverbond