Topsport

Het Olympische programma wordt gestuurd door het Watersportverbond. Hierbij krijgen wij steun van NOC*NSF en diverse partners.

Olympische Spelen 2024

Vanaf 2024 vallen ook disciplines uit kitesurfen (kitefoil mix) en zeezeilen (offshore mix) onder het Olympische zeilprogramma. Daarmee zijn in 2024 de meeste verschijningsvormen van de zeilsport in het Olympische programma vertegenwoordigd, inclusief het futuristische foilen.

Het Olympische zeilprogramma (TeamNL Zeilen) wordt gestuurd door het Watersportverbond in samenwerking met NOC*NSF en diverse partners. vallen ook disciplines uit kitesurfen (kitefoil mix) en zeezeilen (offshore mix) onder het Olympische zeilprogramma. Daarmee zijn in 2024 de meeste verschijningsvormen van de zeilsport in het Olympische programma vertegenwoordigd.


Talentplan

Voor een goede instroom naar de kernploeg-programma’s van TeamNL Zeilen stuurt het Watersportverbond, met haar verenigingen en met de betrokken klassenorganisaties, het opleidingsprogramma aan in de vorm van het Talentplan. Wil je hier meer over weten? Kijk voor meer informatie in het Kenniscentrum.

NB: in de huidige versie van het Talentplan is kitesurfen nog niet expliciet opgenomen.

 

.

De partners van het Watersportverbond