In mijn regio

Het Watersportverbond heeft 16 regioteams die zich bezighouden met het bevaarbaar houden van het water in Nederland.

Om de ruim 4400 kilometer aan Nederlandse vaarwegen toegankelijk, betaalbaar en bevaarbaar te houden, zet het Watersportverbond zich samen met haar regioteams,  experts en andere waterrecreatie-organisaties dagelijks in voor de belangen van watersporter en de kwaliteit van ons vaarwater. We richten ons niet alleen op de instandhouding van de infrastructuur van Nederland, maar ook op veiligheid, natuur en milieu en het belang van schoon (sport)water.

Het Watersportverbond heeft 16 regioteams die zich bezighouden met deze werkzaamheden. Op de kaart onderaan de pagina, kan je een selectie zien van de projecten waar op dit moment aan wordt gewerkt. 

Ga voor meer informatie over het regioteam bij jou in de buurt naar de regiopagina van het regioteam. Heb je vragen? Neem dan contact op met de regiovertegenwoordiger of met het contactpersoon op kantoor.  

Aanbevolen artikelen

Regioteam Brabant

Het regioteam Brabant spant zich in voor de belangen van motorbootvaarders, zeilers, surfers en kanoërs in de regio Brabant.

Regioteam Delta-Noord

Het vaargebied binnen Delta-Noord is voortdurend in beweging. Delta-Noord zet zich op veel vlakken in om de mogelijkheden voor de watersport te behouden en te verbeteren.

Regioteam Deltawateren

De regio Deltawateren bestaat uit de volgende vaargebieden: Krammer-Volkerak, Grevelingen, Oosterschelde, Veerse Meer, Westerschelde, Zoommeer/Bergen op Zoom.

Regioteam Fryslân

Fryslân is een watersportprovincie bij uitstek. Om de doorstroming van vaarverkeer goed te laten verlopen is het regioteam nauw betrokken bij diverse projecten.

Regioteam Groningen/Drenthe

Als watersporter ben je erbij gebaat dat het vaarwater toegankelijk en bevaarbaar is. Op veel plaatsen in de regio Groningen/Drenthe is dat gelukkig al het geval.

Regioteam IJsselmeer/Markermeer

De regio IJsselmeer/Markermeer bestaat uit de volgende vaargebieden: IJsselmeer, Markermeer, Gouwzee en IJmeer.

Regioteam Limburg

De Maasplassen zijn voor watersporters ideaal om van Limburg te genieten en karakteristieke plaatsen te bezoeken.

Regioteam Noord-Holland

Het regioteam Noord-Holland spant zich in voor de belangen van al de watersporters in de provincie.

Regioteam Noordzee

De regio Noordzee bestaat uit de volgende vaargebieden: Langs de kust vanaf Den Helder tot aan de Voordelta en het diepe(re) water van de Noordzee.

Regioteam Overijssel

Het regioteam Overijssel is nauw betrokken bij de laatste ontwikkelingen in de provincie en houdt de belangen van watersporters goed in de gaten.

Regioteam Randmeren

De regio Randmeren bestaat uit de volgende vaargebieden: Gooimeer, Eemmeer, Eem, Nijkerkernauw, Nuldernauw, Wolderwijd, Veluwemeer, Drontermeer en Vossemeer plus de binnenwateren van Flevoland.

Regioteam Rivierengebied

In het Rivierengebied kom je als watersporter in aanraking met beroepsvaart. Het regioteam Rivierengebied wil de veiligheid voor jou als watersporter vergroten.

Regioteam Vecht en Plassen

De regio Vecht en Plassen is voor watersporters een heerlijk gebied om te recreëren en bij uitstek geschikt om vertrouwd te raken met de vele vormen van watersport.

Regioteam Wadden

Het regioteam Wadden heeft als speerpunt dat watersporters op een respectvolle manier van de natuur in de Waddenzee kunnen genieten.

Regioteam West-Holland

Het regioteam West-Holland is als adviseur bij vele overleggen met vaarwegbeheerders aanwezig om zo de belangen van de watersporter in het gebied te versterken.

Regioteam Zuid-Holland-Midden

Het regioteam Zuid-Holland-Midden bestaat uit de volgende vaargebieden: Zuid-Holland tussen de A12 en Nieuwe Waterweg, Westland, Rotterdam, Reeuwijkse Plassen.

Hedwich Kuipers
Vaarwater

Vragen over dit dossier? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond