Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

Aanvullende reglementen

In de aanvullende reglementen staan alle extra regels beschreven waaraan deelnemers van het evenement moeten voldoen. Dit kunnen bijvoorbeeld de te varen banen zijn, maar ook de prijzen voor deelname en de uit te reiken prijzen. Om het voor wedstrijdorganisaties gemakkelijk te houden hebben wij standaard documenten opgesteld.

Aankondiging en Wedstrijdbepalingen
In de Aankondiging (Notice of Race) staat alle praktische informatie rondom de wedstrijd. Dit gaat over plaats, datum, accommodatie, programma, inschrijving, etc. In de Wedstrijdbepalingen (Sailing Instructions) staat alles omschreven dat een zeiler nodig heeft om volgens de door het evenement en de klasse opgestelde regels de wedstrijd te varen. Dit kan de wijze zijn waarop informatie over de baan getoond wordt, maar ook eventueel verboden acties.

Engelse versie
Organiseer je een evenement waaraan ook buitenlanders meedoen, dan is het raadzaam de Notice of Race en de Sailing Instructions in het Engels te schrijven. Zowel het Watersportverbond als World Sailing hebben hiervoor standaarddocumenten op hun website staan. 

Andere wedstrijden
Organiseer je geen Fleetrace, maar bijvoorbeeld een Match Race evenement? Ook daarvoor heeft World Sailing handige standaarddocumenten. 

World Sailing teamzeil templates
World Sailing heeft geen teamzeil templates. Deze worden verzorgd door de organisaties van de betreffende teamzeil disciplines. Voor 2K is dat de 2K Team Racing International Association waarbij de docs  hier te vinden zijn.

Background