Beginnen met wedstrijdzeilen, kite- of windsurfen

Waar moet je zijn als je wilt leren (wedstrijd) zeilen, kite- of windsurfen? We leggen het je uit.

Leren wedstrijd zeilen, kite- of windsurfen

Heb je al leren zeilen, kite- of windsurfen, maar wil je nu graag de stap maken naar de wedstrijdsport? Dan is het tijd om lid te worden van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. Veel van onze verenigingen organiseren namelijk trainingen en wedstrijden. De wedstrijden die bij ons zijn aangemeld kan je vinden op de wedstrijdkalender.

Zeilen zonder eigen boot

Wil jij wedstrijdzeilen, maar bezit je geen boot? Veel aangesloten verenigingen beschikken over boten die leden kunnen gebruiken om mee (wedstrijden) te varen. Ook via de klassenorganisaties kan je vaak aan boord bij iemand komen, om zodoende wedstrijdervaring op te doen.

Op Tendrr kunnen bemanningszoekende booteigenaren en zeilers elkaar vinden. Hier vind je een handleiding die je op weg helpt bij het gebruik van Tendrr.

En natuurlijk kan je ook zeilen zonder het water op te gaan door mee te doen met E-sailing. Extra uitleg over E-sailing vindt je in de Academy.

Wedstrijdzeilen of windsurfen voor Jeugd

Ben je 13 jaar of jonger, dan kan je kennismaken met het wedstrijdzeilen via de Q-Cup. Deze zeilwedstrijden voor kinderen vinden verspreid over heel Nederland plaats en worden georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond.

De Holland Windsurfing Series is een laagdrempelige wedstrijdserie om kennis te maken met het wedstrijd windsurfen in de discipline course race.

Beginnende wedstrijdzeilers kunnen ook deelnemen aan Combi wedstrijden. Deze wedstrijden vormen een brug tussen wedstrijden bij je vereniging of zeilschool en het landelijke wedstrijdcircuit. Het maakt niet uit of je een absolute beginner bent, een fanatieke wedstrijdzeiler met grote plannen of het vooral gezellig vindt om samen te genieten. Ook bij jou in de buurt kun je heel eenvoudig meedoen!

De Combi wedstrijden worden georganiseerd door een aantal verenigingen in jouw regio:

Combi Amsterdam

Delta Combi

Combi Noord

Combi NoordWest

Combi Oost

Combi Randmeren

Combi Rotterdam

Combi Zuid

Aangepast zeilen

Heb je een beperking? Aangepast zeilen én wedstrijdzeilen kan bij Sailability. Ook de Hansa klasse faciliteert wedstrijdzeilers met een beperking.

Aanbevolen artikelen

Holland Windsurfing Series

Informatie over, Notice of Race, Sailing Instructions en uitslagen van de Holland Windsurfing Series

Arend van Bergeijk
Manager Wedstrijdsport

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond