Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

Regels wedstrijdzeilen

Wedstrijden worden gezeild volgens de Regels voor Wedstrijdzeilen. Deze worden elk jaar na de Olympische spelen door World Sailing herzien en verschijnen dan in een nieuwe druk. Wat moet je hier precies allemaal over weten?

Engelse versie
De ‘Racing Rules of Sailing’ zijn in het Engels  te downloaden via de website van World Sailing. Deze versie is ten alle tijden de leidende versie van de regels.

Nederlandse versie
Om het voor de Nederlandse wedstrijdzeiler gemakkelijk te maken hebben wij de wedstrijdregels vertaald naar het Nederlands. Deze zijn te koop in onze webwinkel.  Ook hebben wij, in samenwerking met World Sailing een simpel document ontwikkeld waarbij de regels eenvoudig uitgelegd worden. Organiseer je wedstrijden voor beginnende wedstrijdzeilers? Dan is het handig ze op dit overzicht te wijzen.

Wedstrijdzeilen volgens de regels met online reglementscursus
In samenwerking met Henk Plaatje, auteur van onder meer het Regelschrift en bekend van de Regelwijzer, heeft Watersport-TV een online reglementscursus gemaakt. Handig als lesstof voor wedstrijd zeilende leden! In de serie ’ Wedstrijdzeilen volgens de regels’ behandelt Henk door middel van animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen. Klik hier voor meer informatie.

Errata
In de Regels voor Wedstrijdzeilen worden zo nodig aanpassingen doorgevoerd door World Sailing. Wij zorgen voor een actuele Nederlandse vertaling. Wees up to date en download de laatste errata hieronder.  

 

 

Background