Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

Licenties en meetbrieven

Deelnemers en hun boten dienen geregistreerd te zijn als zij aan wedstrijden meedoen. Hiermee vallen ze onder de Regels voor Wedstrijdzeilen en de regels die NOC*NSF en World Sailing aan wedstrijdsport stelt. Licenties en meetbrieven. Wat moet er allemaal gecontroleerd worden?

Meetbrieven
Elke boot deelnemend aan een wedstrijd moet in het bezit zijn van een geldige meetbrief voor de klasse waarin gevaren wordt. Wil jij als organisatie controleren of alle ingeschreven boten een geldige meetbrief hebben? 

Momenteel zijn we bezig met het verlengen van de wedstrijddocumenten voor 2019. Naar verwachting is er eind januari weer een overzicht van geldige meetbrieven beschikbaar.

Wedstrijdlicenties
Alle schippers dienen in het bezit te zijn van een geldige wedstrijdlicentie. Hiermee erkennen zij dat ze de Regels voor Wedstrijdzeilen kennen en deze zullen handhaven op het water. Deze kunnen ze aanschaffen bij het Watersportverbond op ons online portaal.

Momenteel zijn we bezig met het verlengen van de wedstrijddocumenten voor 2019. Naar verwachting is er eind januari weer een overzicht van geldige licenties beschikbaar.

Bemanningslicentie
Ook bemanningen dienen tegenwoordig te erkennen dat zij op de hoogte zijn van de regels. Dit doen ze met de bemanningslicentie. Bemanningsleden die al in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie hoeven niet ook een bemanningslicentie aan te schaffen. De licentie bestel je in het online ledenportaal van het Watersportverbond.
Licentie bestellen>>

Check hier actieve licenties

Momenteel zijn we bezig met het verlengen van de wedstrijddocumenten voor 2019. Naar verwachting is er eind januari weer een overzicht van geldige licenties beschikbaar.

Wedstrijdlicenties checken

Bemanningslicenties checken

 

Handige tools
Om alle gegevens over bemanningen te verzamelen hebben wij een standaard bemanningslijst beschikbaar. Op deze lijst kunnen schippers makkelijk invoeren wie er met hen meevaren.  Ook is het mogelijk als organisatie een evenementenlicentie aan te bieden, het formulier hiervoor is ook te downloaden.  

 

 

Background