Wedstrijdzeilen, kite- of windsurfen

Waar moet je zijn als je wilt (leren) wedstrijdzeilen, kite- of windsurfen? We leggen het je uit.

Leren wedstrijd zeilen, kite- of windsurfen

Heb je al leren zeilen, kite- of windsurfen, maar wil je nu graag de stap maken naar de wedstrijdsport? Dan is het tijd om lid te worden van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. Veel van onze verenigingen organiseren namelijk trainingen en wedstrijden. De wedstrijden die bij ons zijn aangemeld, kun je vinden op de wedstrijdkalender.

Voor kind en ouder is er een overzicht beschikbaar hoe te beginnen met (wedstrijd)zeilen.

Zeilen zonder eigen boot

Wil jij wedstrijdzeilen, maar bezit je geen boot? Veel aangesloten verenigingen beschikken over boten die leden kunnen gebruiken om mee (wedstrijden) te varen. Ook via de klassenorganisaties kun je vaak aan boord bij iemand komen, om zodoende wedstrijdervaring op te doen.

Via dit formulier kan je ook aangeven dat je mee wilt varen met iemand. Wij zetten jouw vraag dan gericht door naar mogelijk geschikte organisaties of mensen.

En natuurlijk kun je ook zeilen zonder het water op te gaan door mee te doen met E-sailing. Extra uitleg over E-sailing vindt je in de Academy.

Wedstrijdzeilen voor de Jeugd

Beginnende wedstrijdzeilers kunnen deelnemen aan Combi wedstrijden. Deze wedstrijden vormen een brug tussen wedstrijden bij je vereniging of zeilschool en het landelijke wedstrijdcircuit. Het maakt niet uit of je een absolute beginner bent, een fanatieke wedstrijdzeiler met grote plannen of het vooral gezellig vindt om samen te genieten. Ook bij jou in de buurt kun je heel eenvoudig meedoen!

De Combi wedstrijden worden georganiseerd door een aantal verenigingen in jouw regio:

Combi Amsterdam

Delta Combi

Combi Noord

Combi NoordWest

Combi Oost

Combi Randmeren

Combi Rotterdam

Combi Zuid

Aangepast zeilen

Heb je een beperking? Aangepast zeilen én wedstrijdzeilen kan bij Sailability. Ook de Hansa klasse faciliteert wedstrijdzeilers met een beperking. Meer detail lees je ook hier.

Aanbevolen artikelen

Tips voor alternatieve trainingslocaties

Arend van Bergeijk
Accountmanager Wedstrijdsport

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond