Badloe voert plannen foutloos uit en wint EK RS:X, de Geus pakt zilver bij de vrouwen

13 maart 2021

Kiran Badloe en Lilian de Geus zijn beide nog steeds de huidige wereldkampioen op het olympische RS:X windsurfboard. Beide trainen ze ook al op het iQFOiL board,  het foilende board  voor de Olympische Spelen van 2024. Dit EK was een cruciaal meetmoment om te bepalen of de surfers van Team Allianz genoeg uren- en progressie maken op het bestaande RS:X board. Conclusie, er is geen reden voor paniek met een gouden en een zilveren medaille, respectievelijk bij de mannen en de vrouwen. Trainingspartner van Badloe, Sil Hoekstra eindigde als 13de.

Goud voor Kiran Badloe

Kiran Badloe bereid zich met coach Aaron McIntosh en trainingspartner Sil Hoekstra voor op de Spelen van Tokio. Badloe en zijn team zijn uiteraard heel tevreden met de progressie en hun ‘Road to Tokyo’, zeker na het goud van deze week.

 

Badloe zegt: “Helemaal blij. We hadden een klein beetje wind voor de medal race, niet superveel. Maar daarmee konden we net aan planeren. Ik heb het plan goed uitgevoerd. Voor de Israëliër blijven en de Italiaan niet laten uitlopen. Sterker nog uiteindelijk heb ik de medal race gewonnen. Al met al een hele mooie afsluiting van een hele goeie week. Er moet nog veel gebeuren richting de Spelen, maar we zijn zeker goed op weg. Ik heb gewoon heel veel zin in de komende paar maanden om alle zwakke puntjes eruit  te werken, om uiteindelijk, in de zomer, de wedstrijd van mijn leven te surfen. We gaan een hele mooie tijd tegemoet.”

Zilver voor Lilian de Geus

Op het afgelopen EK RS:X eind 2020, had Lilian de Geus het gevoel dat haar grote concurrent Charline Picon (FRA) te dominant was. De Geus die begeleid wordt door coach Jacco Koops en trainer Casper Bouman is na dit EK heel tevreden met de resultaten van een winter trainen op Lanzarote.

De Geus zegt: “Ik ben heel tevreden. Het waren super lastige condities deze week. Ben vooral blij met het feit dat we stappen in de goede richting hebben gemaakt. Ik heb het altijd lastig als het echt een lichtweer evenement is. Ik ben iets meer een allrounder. Komt ook niet zo vaak voor dat we geen enkele dag met goede wind hebben. Dus, ik ben superblij, vooral omdat ik dichterbij Charline (Picon red.), die wel een lichtweer specialist is, ben gekomen. Ik heb stappen gemaakt in de winter.”

 

EK RS:X
Link naar alle uitslagen.
 
Bio Kiran Badloe: https://www.teamnlzeilen.nl/het-team/olympische-selectie/kiran-badloe
Bio Sil Hoekstra: https://www.teamnlzeilen.nl/het-team/nationale-selectie/sil-hoekstra
Bio Lilian de Geus: https://www.teamnlzeilen.nl/het-team/olympische-selectie/lilian-de-geus
 

De partners van het Watersportverbond