Watersporttest.nl nu gratis beschikbaar!

Wedstrijdzeilers kunnen nu gratis hun regelkennis voor wedstrijdzeilen testen op Watersporttest.nl.

11 april 2019

Wedstrijdzeilers met een bemanningslicentie kunnen nu gratis hun regelkennis voor wedstrijdzeilen testen op Watersporttest.nl. Via leuke en leerzame cursussen met oefeningen en toetsen leer je de herziene Regels voor Wedstrijdzeilen. Op de website, gemaakt door Henk Plaatje, zijn kortgeleden 200 interactieve vragen toegevoegd.

Wedstrijden worden gezeild volgens de Regels voor Wedstrijdzeilen. Deze worden elk jaar na de Olympische Spelen door World Sailing herzien en verschijnen dan in een nieuwe druk. Om het voor de Nederlandse wedstrijdzeiler gemakkelijk te maken, heeft het Watersportverbond de wedstrijdregels vertaald naar het Nederlands. Deze zijn als e-book te downloaden in de World Sailing App, zijn te koop in de webwinkel van het Watersportverbond maar ook als cursussen met toetsen beschikbaar via www.watersporttest.nl.

Het Watersportverbond stelt deze cursus gratis ter beschikking aan bezitters van een geldige wedstrijd- en bemanning licentie alsmede aan erkende race officials. Voldoe je daaraan dan kun je inloggen met de volgende gegevens:

Gebruikersnaam: je relatienummer bij het Watersportverbond vooraf aangevuld met nullen (in totaal bestaat je gebruikersnaam dan uit 10 cijfers)

Wachtwoord: changeme (dit wachtwoord moet je wijzigen wanneer je voor de eerste keer inlogt)

Let op: Wanneer je jonger bent dan 16 jaar heb je toestemming van je ouders en/of verzorgers nodig om de tool te gebruiken. Vul in dit geval bij het aanmaken van het account de leeftijd in van de ouder en/of verzorger die toestemming heeft gegeven. Vul je een leeftijd in onder de 16 jaar, wordt je account definitief geblokkeerd.


Wat als inloggen niet lukt...

Als je in aanmerking komt voor een gratis account van het Watersportverbond moet je inloggen zoals hierboven beschreven staat. Het inloggen lukt niet als je een andere gebruikersnaam gebruikt. Gratis inloggen lukt helaas nog niet met een bemanningslicentie afgegeven na half maart 2019 (daar wordt aan gewerkt) of als je geen erkende raceofficial bent. 

Je kunt maar met één e-mailadres en/of één gebruikersnaam inloggen.

Heb je al een keer ingelogd dan moet je het wachtwoord gebruiken dat je hebt gewijzigd. Vraag als je dat bent vergeten een nieuw wachtwoord aan.

Lukt het nog niet om in te loggen dan kun je contact met Henk Plaatje (info@watersporttest.nl of 06-23353660) opnemen om uit zoeken wat er aan de hand is.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond