Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

Wedstrijdreglementen

Naast de Regels van Wedstrijdzeilen heeft elke wedstrijd wedstrijdreglementen (Notice of Race) en aanvullende ‘Sailing Instructions’. Welke standaarddocumenten kun je gebruiken voor jullie evenement en waar kan je die vinden?

Wedstrijdreglementen

In de wedstrijdreglementen staan alle extra regels beschreven waaraan deelnemers van het evenement moeten voldoen. Dit kunnen bijvoorbeeld de te varen banen zijn, maar ook de prijzen voor deelname en de uit te rijken prijzen. Om het voor wedstrijdorganisaties gemakkelijk te houden hebben wij standaard wedstrijdreglementen opgesteld. 

Sailing instructions
In de sailing instructions staat alles omschreven dat een zeiler nodig heeft om volgens de door het evenement en de klasse opgestelde regels de baan te varen. Dit kan de wijze zijn waarop informatie over de baan getoond wordt, maar ook eventueel verboden acties. Sailing instructions nodig voor jouw evenement? Download hier het standaard document om direct aan de slag te kunnen.


Engelse versie
Organiseer je een evenement waaraan ook buitenlanders meedoen, dan is het raadzaam de Notice of Race en de Sailing Instructions in het Engels te schrijven. De ISAF heeft hiervoor standaarddocumenten op hun website staan. 

Andere wedstrijden
Organiseer je geen fleetrace, maar een andere vorm van wedstrijden? Ook daarvoor heeft de ISAF diverse guidelines. 

Direct naar de Engelse documenten>>

 

 

Background