Andere mensen opleiden binnen de watersport?

Wil jij ook je instructeurs, trainers en/of officials opleiden volgens de eisen van de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) van NOC*NSF? Word dan een erkende praktijkbegeleider, leercoach of PVB beoordelaar.

Praktijkbegeleider

Als Praktijkbegeleider zorg je ervoor dat jouw kandidaten (instructeurs, trainers van ambtenaren in opleiding) in een optimale leersituatie kunnen werken aan de opdrachten van hun leertraject. Die leersituatie moet zowel veilig als voldoende voorzien zijn voor de kandidaat om zich in de ontwikkeling te maken. Je geeft feedback bij de opdrachten en tekent deze in overleg met de verantwoordelijke Leercoach af.  

Voor wie?

Ervaren zelfstandig instructeurs, trainers van ambtenaren die het leuk vinden om hun kennis en vaardigheden over te brengen kunnen doorgroeien in de rol van Praktijkbegeleider. Op deze wijze kun je een bijdrage leveren aan de nieuwe aanwas op de vereniging van vaarschool. Deze aanwas is belangrijk om het sportaanbod op jouw locatie te ontvangen.

 

Leercoach

Als Leercoach ben je verantwoordelijk voor het gehele opleidingstraject van je kandidaten. Je stelt een (individueel)splan op en draagt ​​zorg voor een leeromgeving waarin de kandidaten opleidingsgericht kunnen werken aan hun ontwikkeling. Daarbij wordt uitgegaan van aanwezige kennis en vaardigheden en worden de kandidaten in situaties waarin ze worden gestimuleerd te op eigen handelen. De Leercoach wordt uitgevoerd bijgestaan ​​door een praktijkbegeleider en beschikt vaak over een elektronische leeromgeving waarin het opleidingstraject is vormgegeven.

Voor wie?

Praktijkbegeleiders die meer verantwoordelijkheid en een grotere rol willen in het opleiden en begeleiden van nieuwe instructeurs, trainers van functionarissen, kunnen zich via dit traject doorontwikkelen tot Leercoach. wordt de opleidingslocatie zelfvoorzienend in het opleiden van nieuwe instructeurs, opleiders van ambtenaren.

 

PVB-beoordelaar

Als PVB-beoordelaar ben je, die beneden een kandidaat groen licht van zijn leercoach heeft gekregen, is echt op het niveau niveau is geworden. PVB staat voor Proeve van Bekwaamheid en dat is de formele eindstreep van het opleidingstraject. De functie van leercoach en PVB-beoordelaar ligt heel dicht bij elkaar alleen de rol is verschillend en de PVB-beoordelaar waarborgt dat de kandidaat eerlijk en objectief wordt.

Voor wie?

Elke Leercoach zou de opleiding tot PVB-beoordelaar moeten doen. Op eenvoudige wijze kun je namelijk het vierogenprincipe toepassen op je locatie. Deze collegiale review draagt ​​bij aan de objectiviteit en kwaliteit van je opleidingslocatie. En het is gewoon een vereiste vanuit de kwalificatiestructuur sport (KSS).

 

kosten

De kosten voor deze opleidingen vind je hieronder. Dit is inclusief toegang tot het opleidingstraject in onze sportacademie, een toegewijde leercoach die je het traject deels op afstand en deels in de praktijk begeleid én je praktisch met diploma.

Praktijkbegeleider € 395,-
Leercoach € 495,-
PVB-beoordelaar € 295,-

Combipakket:
Praktijkbegeleider + Leercoach € 795,- (i.p.v. € 890,-)
Praktijkbegeleider + Leercoach + PVB-beoordelaar € 995,- (i.p.v. € 1.185,- )

 

Inschrijven

We starten dit voorjaar (2022) met een pilot opleidingen met een beperkt aantal plekken. Vanaf 2023 is de opleiding voor iedereen beschikbaar.

Je kunt je inschrijven voor een van de 3 losse opleidingen of voor een van de 2 combipakketten van de opleidingen via opleidingen@watersportverbond.nl. Wij nemen dan contact met je op.

De partners van het Watersportverbond