Andere mensen opleiden binnen de watersport?

Wil jij ook je instructeurs, trainers en/of officials opleiden volgens de eisen van de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) van NOC*NSF? Word dan een erkende praktijkbegeleider, leercoach of PVB beoordelaar.

Praktijkbegeleider

Als Praktijkbegeleider zorg je ervoor dat jouw deelnemers in een optimale leersituatie kunnen werken aan de opdrachten van hun leertraject. Je geeft feedback bij de opdrachten en tekent deze in overleg met de verantwoordelijke Leercoach af.  

Voor wie?

Ervaren zelfstandig instructeurs die het leuk vinden om hun kennis en vaardigheden over te brengen, kunnen doorgroeien in de rol van Praktijkbegeleider. Op deze wijze kun je een bijdrage leveren aan de nieuwe aanwas op de vereniging of vaarschool. 

Leercoach

Als Leercoach ben je verantwoordelijk voor het gehele opleidingstraject van je deelnemers. Je stelt een (individueel) plan op en zorgt voor een leeromgeving waarin de kandidaten opleidingsgericht kunnen werken aan hun ontwikkeling. De Leercoach wordt bijgestaan ​​door een praktijkbegeleider en maakt gebruik van de Watersport Academy waarin het opleidingstraject is vormgegeven.

Voor wie?

Praktijkbegeleiders die meer verantwoordelijkheid en een bredere rol willen in het opleiden en begeleiden van nieuwe instructeurs en of trainers. Met een Leercoach wordt een opleidingslocatie zelfvoorzienend in het opleiden van nieuwe instructeurs en/of trainers.

 

PVB-beoordelaar

Als PVB-er toets je toekomstige instructeurs en/of trainers. PVB staat voor Proeve van Bekwaamheid en dat is de formele eindstreep van het opleidingstraject. De functie van leercoach en PVB-beoordelaar liggen dicht bij elkaar. De PVB-beoordelaar waarborgt dat de kandidaat eerlijk en objectief wordt beoordeeld.

Voor wie?

Elke Leercoach zou de opleiding tot PVB-beoordelaar moeten doen. Op die manier kun je namelijk het vierogenprincipe toepassen op je eigen locatie. Deze collegiale review draagt ​​bij aan de objectiviteit en kwaliteit van jouw opleidingslocatie. Daarnaast is het een vereiste vanuit de kwalificatiestructuur sport (KSS).

 

kosten

Deze kosten zijn inclusief toegang tot het opleidingstraject in onze Watersport Academy, een Leercoach die traject deels op afstand en deels in de praktijk begeleid. En bij het succesvol afronden natuurlijk het diploma.

Praktijkbegeleider € 395,-
Leercoach € 495,-
PVB-beoordelaar € 295,-

Combipakket:
Praktijkbegeleider + Leercoach € 795,- (i.p.v. € 890,-)
Praktijkbegeleider + Leercoach + PVB-beoordelaar € 995,- (i.p.v. € 1.185,- )

 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor een van de 3 losse opleidingen of voor een van de 2 combipakketten van de opleidingen via opleidingen@watersportverbond.nl. Wij nemen dan contact met je op.

De partners van het Watersportverbond