Zelf opleidingen aanbieden op jouw vereniging of (vaar)school

Wil jij ook je instructeurs, trainers en/of officials opleiden volgens de eisen van de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) van NOC*NSF? Word dan een erkende opleidingslocatie van het Watersportverbond.

 

De Watersport Academy van het Watersportverbond biedt een toenemend aantal mogelijkheden voor verenigingen en (vaar)scholen om zelf hun leden/klanten op te leiden tot instructeur (zeilen, windsurfen, kitesurfen, kanovaren), trainer (zeilen en kanovaren) of official (zeilen). Met een diploma van de Watersport Academy ben je bevoegd les/training te geven of wedstrijden te organiseren volgens de richtlijnen van NOC*NSF.

 

Hoe werkt het?

Als aangesloten vereniging/vaarschool kun je voor de opleiding van instructeurs of wedstrijdleiders gebruik maken van de Watersport Academy Online. Dit is een moderne elektronische leeromgeving waar het opleidingstraject efficiënt en gestructureerd is vormgegeven. Op gebruikersvriendelijke wijze wordt de kandidaat door de opleiding geleid met opdrachten in theorie en praktijk. Hij/zij krijgt een eigen leercoach (zelf gekozen of toegewezen) die coacht en begeleidt. De praktijkopdrachten kunnen op een eigen locatie of eentje in de buurt worden volbracht, afhankelijk van of de locatie het juiste activiteitenaanbod heeft.


Voorwaarde

Voorwaarde om dit als vereniging zelf te kunnen doen is de aanwezigheid van een gekwalificeerde leercoach. Dit zijn vaak ervaren gediplomeerde instructeurs, trainers of officials die over didactische/opleidingskundige vaardigheden beschikken. Velen hebben een leraren achtergrond en de Watersport Academy beschikt zelf ook over een opleiding tot leercoach.


Kwaliteit

De Watersport Academy voldoet geheel aan de eisen van de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) van NOC*NSF, ontzorgt de vereniging of vaarschool op het gebied van administratie en registratie en waarborgt dat het opleidingstraject hoogwaardig van kwaliteit is. Als een kandidaat op niveau is, krijgt deze groen licht om zelf contact te leggen met een beoordelaar voor de afronding.


Een kijkje nemen in de opleiding?

Via deze link kan je alvast een kijkje nemen in Watersport Academy om een beeld krijgen van de inhoud van de diverse opleidingen. Je kunt daarvoor geheel kosteloos en vrijblijvend een account aanmaken.


Aanmelden/vragen

Wil je jouw vereniging/vaarschool aansluiten bij de Watersport Academy of heb je vragen, neem dan contact op met Team Opleidingen via opleidingen@watersportverbond.nl.

De partners van het Watersportverbond