Ruud Heijselaar nieuwe voorzitter ICF Commissie Marathon

11 november 2021

Bekijk het video-interview met Ruud Heijsselaar

De Haarlemmer Ruud Heijselaar, van KV Trekvogels, is bij het International Canoe Federation (ICF) congres in Rome benoemd tot nieuwe voorzitter van de commissie Marathon. Het was een zogenaamd hybride congres, wat wil zeggen dat er deelnemers fysiek aanwezig waren en via internet. Bij de stemming werd het aantal aanwezige landen vastgesteld op 102 deelnemers. Heijselaar neemt met de benoeming ook zitting in het bestuur van ICF.

Eerder dit jaar werd de Nederlandse Elly Müller benoemd tot erelid van de European Canoe Federation. Dit gebeurde tijdens het ECA congres in Bratislava begin oktober.

 

Drie nieuwe landen aangesloten bij ICF

Bij het 38e ICF congres, op 4, 5, 6 november, waren namens Nederland Ruud Heijselaar, Ep Stormink en Elly Müller aanwezig. Het congres werd geopend met een speech van de voorzitter van het Italiaanse Olympisch Comité, tevens IOC lid. Daarna een speech van de huidige voorzitter ICF, ook lid van het IOC. Vervolgens een (video) speech van de voorzitter IOC, Thomas Bach. De eerste twee dagen werden verder in aanwezigheid van 74 landen gebruikt voor het vaststellen van stukken en het aannemen van diverse voorstellen en wijziging van statuten. Bovendien zijn drie nieuwe landen als lid ICF aangenomen: Sierra Leone, Kosovo en Saudi Arabië. Verder werd vermeld dat Jessica Fox, Olympisch Kampioen slalom uit Australië, is gekozen in de atletencommissie van het IOC.

 

Nieuwe voorzitter International Canoe Federation

Tijdens het congres gaf Toy Estenguet, vice voorzitter van het ICF, aan zich niet meer verkiesbaar te stellen. Hij wil zich volledig kunnen wijden aan zijn taak als president van het Organisatie Comité Olympische Spelen Parijs 2024. Aftredend voorzitter, Jose Perurena werd benoemd tot erevoorzitter van de ICF. Tot nieuwe ICF-voorzitter is de Duitser Thomas Konietzko benoemd.

Alles speeches en voorstellen zijn terug te lezen op de website van het ICF.

Deel dit artikel:

De partners van het Watersportverbond