Update CWO 3.0

29 juni 2023

Update CWO 3.0

Op dinsdag 27 juni lanceerde de CWO de vernieuwde webapplicatie voor CWO locaties: watersportdiploma.nl.

Deze nieuwe webapplicatie wordt vanaf 1 januari 2024 gebruikt voor o.a.

  • registratie vorderingen eigen vaardigheid
  • uitgeven van vorderingenstaten en diploma’s
  • registratie van instructeurdiploma’s
  • aanvragen van PvB’s

Deze webapplicatie zal het huidige watersportpaspoort en de database Salesforce vervangen.

Deze zomer werken een klein aantal CWO locaties met deze vernieuwde applicatie, waaronder Watersportvereniging Wolphaartsdijk. Met de kennis die we de afgelopen periode op hebben gedaan en die we komende zomer gaan opdoen, bereiden wij ons voor op het overzetten van alle CWO locaties naar watersportdiploma.nl.

Het vernieuwen van de webapplicatie is onderdeel van het project CWO 3.0. Dit project is opgestart vanuit de twee moederorganisaties, Watersportverbond en HISWA-RECRON.  

Het project werkt aan de volgende resultaten:

  1. Een erkend, eenvoudig en eenduidig diplomasysteem voor alle vormen van watersport. 
  2. Een modern online kennisplatform, waar je diploma’s en vorderingen centraal kunt registreren, kennis kunt delen en opleidingsmaterialen kunt vinden zoals instructieboekjes, video’s, lesvoorbereidingen en lessenreeksen.
  3. Professionele en daadkrachtige organisatie, die de kwaliteit per leslocatie waarborgt en tevens de regie heeft op het digitale platform en het diplomasysteem.

Richting het najaar werkt de projectgroep in nauwe samenwerking met de stuurgroep verder aan de instructeuropleidingen, consumenten opleidingen en de organisatiestructuur. 

Save the date

Noteer zaterdag 25 november 2023 alvast in je agenda. De CWO organiseert dan het eerste CWO symposium. Tijdens dit symposium zal tevens het jaarboek 2024 worden gepresenteerd en een toelichting worden gegeven op de resultaten van project CWO 3.0.

Word je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen of heb je vragen over andere CWO zaken? Neem dan gerust contact op met Bart van Breemen of Charlotte van Leerdam.

Deel dit artikel:

Academy

De partners van het Watersportverbond