Basisonderwijs

Speciaal voor basisscholen én thuis heeft het Watersportverbond een gratis lespakket over water samengesteld. Dit online lespakket leert kinderen meer over o.a. waterbeheer, watersport, plastic soep en teamspirit.

Wereld van Water is een online lespakket voor kinderen in groep 6 t/m 8 van het basisonderwijs en verbindt het thema water aan onderwerpen als waterbeheerwatersportplastic soep en teamspirit. Na een inleiding door verschillende Olympische zeilers en windsurfers van Team Allianz, gaan de kinderen actief op zoek naar antwoorden op vragen als:

  • Hoe stel je een sterk team samen?
  • Wat moet je weten over klimaatveranderingen, het weer en navigeren?
  • Waarom is schoon en veilig water zo belangrijk en wat kun je zelf doen om dat te behouden?

De online lessen duren ongeveer 60 minuten en kunnen afzonderlijk worden gegeven. Je kunt dus zelf bepalen welke les je wilt gebruiken in de klas. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen van het primair basisonderwijs en zijn daardoor een op een vervangbaar van de huidige lesstof.

Voor iedere les is er een lesvoorbereiding beschikbaar, waardoor je als leerkracht een minimale voorbereidingstijd kwijt bent. Wereld van Water maakt gebruik van verschillende werkvormen binnen je les. Differentiatie en lessuggesties zijn per les aangegeven. Deze kun je naar gelang van niveau van het kind en de tijd die je beschikbaar hebt, toepassen.

De lessen zijn eventueel uit te breiden met extra regionale modules. Onze eerste special staat online. Klik hier voor regio Limburg.

Nadat je gratis jouw account hebt aangemaakt, heb je onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal van Wereld van Water.

Bekijk hieronder een introductie les over plastic soep met bijbehorende lesvoorbereiding en werkbladen.

Introductie les 

De partners van het Watersportverbond