Deze zomer varen in het buitenland? Koop nu een ICP met ledenkorting?

18 april 2024

Deze zomer varen in het buitenland? Koop nu een ICP met ledenkorting?

Heb je plannen om deze zomer te gaan varen in het buitenland? Zorg dan dat je op tijd je International Certificaat Pleziervaartuigen (ICP) in huis hebt. Een ICP heb je nodig om met jouw pleziervaartuig binnen een aantal Europese binnen- en kustwateren te kunnen varen.

Korting voor leden van het Watersportverbond

Voor leden van het Watersportverbond geldt een speciale korting op het ICP van ruim 30%! Let op, jouw lidmaatschap van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging dient dan wel geregistreerd te zijn in Mijn.Watersportverbond. Is dat niet zo, neem dan contact op met je vereniging om jouw lidmaatschap bij ons aan te melden. Check dit voordat je je ICP aanschaft. De korting is achteraf niet op te eisen. 

Kosten ICP

Reguliere aanvraag

  • Niet-leden: €55,50
  • Leden: €37

Spoedaanvraag

  • Niet-leden: €72,85
  • Leden: €61,50

Waarom heb je een ICP nodig?

In Nederland is voor de meeste categorieën pleziervaartuigen geen registratieplicht. Binnen Europa is het daarentegen in vrijwel alle landen verplicht om over een officieel registratiebewijs te beschikken. Om bovenstaande redenen is het ICP in het leven geroepen. Met het ICP kun je met jouw pleziervaartuig binnen een aantal Europese binnen- en kustwateren varen.

Check waar ICP wel en niet geldig is

In Europa zijn met een aantal landen afspraken gemaakt over de geldigheid van het ICP op Europese binnen- en kustwateren. In deze landen wordt een geldig ICP ten alle tijden geaccepteerd als officieus eigendomsbewijs voor je pleziervaartuig. Echter accepteren niet alle landen het ICP. Check daarom ruim voor vertrek of het ICP in jouw land van bestemming geldig is.

ICP aanvragen

Een ICP kun je online aanvragen in Mijn.Watersportverbond. Je kunt de keuze maken tussen een reguliere – of spoedaanvraag. Een ICP reguliere aanvraag verwerken wij binnen 10 werkdagen. Een ICP spoedaanvraag verwerken wij binnen 5 werkdagen. Mits alle ingevulde gegevens en documenten compleet zijn, versturen wij het ICP per post naar de aanvrager.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond