Spaar mee voor kado jubilerende KNRM!

11 juni 2024

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond, vaart mee met de KNRM Huizen

Spaar mee voor kado jubilerende KNRM!

De KNRM viert dit jaar haar 200 jarig bestaan. Om dit te vieren lanceert het Watersportverbond het initiatief om de komende zes maanden met haar leden en iedereen met een warm hart voor de watersport te sparen voor een gezamenlijk kado. Met het bedrag dat wij bij elkaar sparen, maken we het mogelijk dat nieuwe opstappers een opleiding kunnen volgen. Met andere woorden, wij geven met elkaar nieuw opgeleide opstappers kado aan de KNRM. En dus ook aan onszelf, want uiteindelijk redt de KNRM daarmee onze levens. 

De hulp en inzet van de vrijwilligers van de KNRM zijn voor de Nederlandse watersport van onschatbare waarde. Al twee eeuwen redden vrijwilligers van de KNRM kosteloos en zonder overheidssteun, mensen en dieren in nood op het water.

De opleidingen voor de vrijwillige opstappers van de KNRM zijn kostbaar en essentieel voor het succesvol uitvoeren van elke reddingsoperatie. Het doorlopen van een complete opleiding duurt ongeveer drie jaar en kost bijna 5000 euro.

Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond: ‘Vanuit het Watersportverbond benadrukken wij het belang van een goede opleiding in de watersport, niet alleen om het plezier dat je dan beleeft te vergroten, ook om veiligheid te bevorderen. Mocht het desondanks toch mis gaan, is daar de KNRM. Dat wij met elkaar sparen om nieuwe vrijwilligers op te leiden, lijkt ons dan ook een passend kado.’

‘We dragen de KNRM al jaren een warm hart toe. En het jubileumjaar van de KNRM is een mooi moment om het belang van veiligheid op het water nog eens extra onder de aandacht te brengen bij alle watersporters in Nederland. Het wordt steeds drukker op het water, en we proberen op zoveel mogelijk manieren te blijven delen hoe belangrijk het is om veilig het water op te gaan.’

Het Watersportverbond heeft ruim 80.000 leden, waarvan veel waarschijnlijk al donateur zijn. Door aanstaande zomer alleen al een ijsje minder te eten, kunnen we voor het jubileum van de KNRM een mooi bedrag bij elkaar sparen. Samen met een van onze olympische sporters overhandigt Arno van Gerven namens het Watersportverbond en iedereen die heeft mee gespaard in november het kado aan de KNRM.

Jacob Tas, directeur van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij: ‘Wat een geweldig initiatief van het Watersportverbond en hun leden! In de afgelopen 200 jaar is er ongelooflijk veel veranderd in de samenleving en binnen de KNRM, maar de drie pijlers waarop de KNRM is gebouwd zijn hetzelfde gebleven. Vrijwilliger redders, die eerst aan de ander denken en dan aan zichzelf, en soms met gevaar voor eigen leven uitvaren. Redding en hulpverlening vindt plaats ‘om niet’, zonder vergoeding door de geredde. En als laatste, de KNRM is een goed doel en wordt volledig gefinancierd door donateurs, stichtingen en bedrijven, die we onze ‘Redders aan de wal’ noemen. De KNRM ontvangt geen overheidssteun.

Namens alle KNRM’ers nu al enorm bedankt voor dit fantastische jubileumkado, wat niet alleen een welkome financiële ondersteuning biedt maar vooral ook de waardering weergeeft van de leden van het Watersportverbond en de watersport in Nederland.’


Spaar je mee?

Meedoen met het #kadovoordeKNRM is eenvoudig. Op de website van Captain of Sales vind je de teampagina van het Watersportverbond. Hier kan je bijdragen aan het kado. 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Verenigingen Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen In mijn regio Academy

De partners van het Watersportverbond